Yılbaşında güvenliği 317 bin polis ve jandarma sağlayacak

Yılbaşında güvenliği 317 bin polis ve jandarma sağlayacak

Yılbaşı tedbirleri kapsamında ülke genelinde emniyet ve jandarmadan 317 bin 121 personel güvenliği sağlamak için sahada olacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşına huzur ve güven içinde girmesini sağlamak için güvenlik tedbirlerini artırdı.

Bu kapsamda 30 Aralık’ta başlayacak yılbaşı tedbirleri kapsamında, 233 bin 723’ü emniyet, 83 bin 398’i jandarma olmak üzere 317 bin 121 personel görev alacak.

Önlemler kapsamında hava ve denizden denetimlere ağırlık verilecek. 716 hava ve deniz aracıyla denetim gerçekleştirilecek. Ayrıca 650 dedektör köpeği de yılbaşı tedbirlerin kapsamında görev alacak.

İstanbul’da güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılacak. Bu kapsamda 8’i hava ve deniz aracı olmak üzere bin 858 motorize ekip, ülke genelinde görev alacak kolluk kuvvetlerinin yaklaşık beşte birine denk gelen 60 bin 716 güvenlik görevlisi sahada olacak.

İçişleri Bakanlığı ayrıca 81 il valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, vatandaşların yoğun bulunduğu alışveriş merkezleri, havaalanı, otobüs/minibüs terminali, tren gar/istasyonu, pazar yerleri, umuma açık mahallerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve devriye uygulamaları artırılacak.

Kış turizminin yoğun yaşandığı yerler ile Doğu Ekspresi gibi turizm taşımacılığında yoğun talep gören tren hatlarında, gara giriş ve çıkış noktalarında ilave güvenlik tedbirleri planlanması, vatandaşlar ve Türkiye’ye turizm amacıyla gelen yabancıların güvenli seyahat etmeleri sağlanacak.

Nöbet ve kontrol görevindeki personelin, başta cep telefonu olmak üzere dikkat dağıtıcı her türlü materyalden uzak durması konusunda uyarılarak sadece görevlerine odaklanmaları sağlanacak.

Her türlü ihbar kısa sürede değerlendirilecek ve yeteri kadar ekip sevk edilecek. Ekiplerin (asayiş, trafik, olay veri inceleme ve benzeri) olay yerine koordineli ve eş zamanlı intikali planlanacak. Görevler icra edilirken teknik araç ve gereçler ile dedektör köpekler etkin şekilde kullanılacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *