İslam düşmanı Wilders boş durmuyor

İslam düşmanı Wilders boş durmuyor

İslam karşıtı duruşuyla bilinen Hollandalı siyasi Geert Wilders, geçen sene iptal ettiği Hz. Muhammed temalı karikatür yarışmasını bu sene yeniden düzenledi, ancak yarışma 12 saat sürdü.

Wilders ilk duyurunun ardından yaklaşık 12 saat sonra Twitter hesabından bir görsel paylaştı ve yarışmanın tamamlandığını açıkladı.

Euronews’ten Kerem Congar’ın haberi

Geçtiğimiz cumartesi akşamı sosyal medya hesabından insanlara çağrıda bulunan Wilders, önce “Hz. Muhammed ile ilgili çizdiğiniz karikatürleri bana gönderin”. dedi. Wilders, “İfade özgürlüğü şiddet ve İslam fetvası üzerinde galip gelmeli” ifadelerini kullandı.

Ancak daha sonra bu mesajlarını silen Hollandalı siyasi, sakalında kırmızı leke bulunan siyah beyaz bir erkek sureti görseli paylaşarak “Yarışma sona erdi. Kazanan bu karikatür oldu. 4 saat içinde anonsumu ANP, Reuters ve bazı haber ajansları paylaştı. Sebebini belirteyim. Çünkü fetva cezalandırılamadı ve ifade özgürlüğü savunulmadı. Korkaklık açığa çıktı. Görev tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

İslam ve Türkiye karşıtı Wilders

Hollanda parlamentosunda 20 yılı aşkın süredir görev yapan ve 2006 yılında Özgürlük Partisi’ni kuran 56 yaşındaki Wilders, meclisteki en büyük muhalefet kanadının lideri durumunda. Wilders, Türkiye aleyhine sarf ettiği sözlerle de birçok kesimin tepkisini çekmişti.

Wilders Ağustos 2018’de Hz. Muhammed temalı bir karikatür yarışması düzenledi ancak eleştirilerin hedefi oldu. Bazı kişiler tarafından ölümle tehdit edilen Wilders bu sebeple yoğun güvenlik önlemleri altında yaşamaya başladı.

İslam camiasında peygamber, sahabe ve diğer dini kişiliklerin görsellerinin yapılması oldukça hassas bir konu.

2005 yılında Danimarka’da Jyllands-Posten adlı gazete Hz. Muhammed’i “bomba şeklinde siyah renkli sarık giyen” biri olarak tasvir etmiş, kurumun editör ve karikatüristi Kurt Westergaard yüzlerce kez ölüm tehditleri almıştı.

2015 yılında haftalık basılan Fransız Charlie Hebdo dergisi Hz. Muhammed’i betimleyen bir dizi karikatür yayımlamış, söz konusu çizimlerin büyük tepki çekmesinin ardından radikal bir grubun silahlı saldırısına uğrayan 12 dergi çalışanı hayatını kaybetmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *