Alevi Kültür Derneklerinde Davutoğlu istifası

Alevi Kültür Derneklerinde Davutoğlu istifası

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlığını bırakan Doğan Demir’in yerine Ali Kurt göreve geldi. Dernekten yapılan açıklamada, Demir’in kendi siyasi tercihi ile Davutoğlu’nun partisinde yer aldığı bildirildi.

Doğan Demir’in Ahmet Davutoğlu’nun partisinde yer almasına Alevilerden tepki gelmişti. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Kurt, “Gelecek Partisi’nde kurucu olarak yer alan Alevi Kültür Dernekleri Eski Genel Başkanı Doğan Demir üzerinden Alevi Kültür Dernekleri kamuoyu nezdinde kendinden menkul kişi veya kurumlar tarafından yıpratılmaya çalışılmaktadır” denildi.

İsmet Kurt açıklamasında “Yapılan yorum ve haberlerde Ahmet Davutoğlu  başkanlığında kurulan  bir partinin siyasi İslamcı olarak adlandırılarak “Alevi bir kişinin Siyasal İslamcı bir partide ne işi var yorumunu yapmak yerine Siyasal İslamcı bir partinin Alevi inancına sahip  bir kişiyi neden kurucu olarak  görevlendirir“ anlayışını değerlendirmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Alevi Kültür Dernekleri’nden yapılan açıklama şöyle:

“Derneğimizin  yıllardır üyesi ve 6 yıldır genel başkanlığını yapan Doğan Demir  kurulacak bir siyasi partide görev almak amacıyla 11.12.2019 tarihinde  Genel Başkanlık görevinden istifa etmiştir.

Derneğimiz Genel Yönetim Kurulu 15.12.2019 tarihinde toplanarak  Doğan Demir’in istifasını kabul edip yeniden görev paylaşımı yaparak  İsmet Kurt Genel Başkan, Ali Özveren Genel Sekreter, Hasan Çözükçe Genel Sayman, Aysun Gökçe, Adil Ateş, Hasan Engin, Seher Şengüllü Yılmaz, Mehmet Şahin,Feryat Bakan  Genel Başkan Yardımcıları,Rıza Tanrıverdi,Ali Bedir,Kemal Soysüren, Hüseyin Çam,Kazım Kılıç, Ali Aktaş, Hasan Mansuroğlu, Serap Alev Selçuk, Hüseyin Görer, Yaşar Aydın, Yasin Koçak ve Hüseyin Gökçe bölge sorumluları olarak görevlendirilmişlerdir.

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi’nde kurucu olarak yer alan Alevi Kültür Dernekleri Eski Genel Başkanı Doğan Demir üzerinden Alevi Kültür Dernekleri kamuoyu nezdinde kendinden menkul kişi veya kurumlar tarafından yıpratılmaya çalışılmaktadır.

İnsanlarımız arasında cinsi, rengi ,inancı, etnik kökeni, dili ve dini inancına bakılmaksızın  insan hak ve özgürlükleri temelinde birlik ve dayanışmayı sağlamayı hedef edinen ülkemizin en yaygın kurumu Alevi Kültür Derneklerini kendi ideolojik yapılarına payanda edemeyen, derneğimizin yaptığı birleştirici çalışmalarını hazmedemeyen bazı çevrelerin eleştiri sınırlarını aşan yazılı ve görsel basında, sosyal medyada mesnetsiz haberler ve yorumlar yaptıklarını görüyoruz.

Yıllardır Alevi kamuoyunda duyarlı ve birleştirici sağduyulu davranışları ile  toplumun her kesiminin takdirlerini toplamış, üye ve yöneticilerimizle uyum içinde çalışarak alevilerin hak mücadelesinde  yerini almış eski Genel Başkanımız Doğan Demir herkes gibi siyasi alanda  faaliyet yapma hakkına sahiptir. Derneğimizde yaptığı çalışmalar ve yolumuza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Yıllardır ötekileştirilen alevilerin ve kurumlarının  bazı siyasi partilerin veya anlayışların arka bahçesi gibi gösterilmesi anlayışı sona ermek  zorundadır. Özgür irade sahibi her yurttaş gibi Alevilerin de  dayatılan siyasi partilerden farklı siyasi oluşumlarda görev alması olağandır.

Yapılan yorum ve haberlerde Ahmet Davutoğlu  başkanlığında kurulan  bir partinin siyasi İslamcı olarak adlandırılarak “Alevi bir kişinin Siyasal İslamcı bir partide ne işi var yorumunu yapmak yerine Siyasal İslamcı bir parti Alevi inancına sahip  bir kişiyi neden kurucu olarak  görevlendirir“ anlayışını değerlendirmesi gerekmektedir.

Yetmiş iki millete aynı nazarda bakmayı düstur kabul eden Alevi inancını savunduğunu söyleyip, kendisi için  sınırsız özgürlük isteyenlerin  durup aynaya bakması ve başkalarının iradesine saygı duyması Alevi edep ve erkanının gereğidir.

Günümüz Türkiye’si inancından veya siyasi düşüncesinden dolayı birbirini düşman sayan anlayışlarla değil birbirini olduğu gibi kabul eden ve birlikte yaşamayı zenginlik olarak görenlerle şekillenecektir.

Kapalı kapılar ardında ucuz siyaset dedikodusu yapanların, hamaset nutukları atanların artık söz ve eylemlerini kurum olarak ciddiye almıyoruz. Büyük bir aile olma sorumluluğunu taşıyan Alevi Dernekleri üyeleri ve yöneticileri ile bir bütün olmaya devam edecek, hak bildiği yolda tek başına kalsa da yürümeye devam edecektir.

Derneğimiz genel Başkanlığını yapmış yolumuza emek vermiş Doğan Demir kendi siyasi tercihini yaparak  bir görev üstlenmiştir. Kendi siyasi anlayışına uymadığı için Doğan Demir’i siyasi linç etmeye veya derneğimizi  yıpratmak amacıyla seviyesizce yorum yapan, çalışmalarımızı provake eden  çevrelere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da izin vermeyeceğimizi birlik ve bütünlüğümüzü koruyacağımızı, sorunlarımızı karşılıklı konuşarak çözmeye devam edeceğimizi kamuoyunun  bilgisine sunarız.”

(KRT)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *