Pearl Harbor saldırısı için Suud Kralından taziye

Pearl Harbor saldırısı için Suud Kralından taziye

ABD’nin Hawaii eyaletindeki Pearl Harbor üssünde Suudi bir askeri öğrenci tarafından düzenlenen saldırı üzerine Kral Selman, “bu kişinin Amerikan halkını çok seven Suudi halkının hissiyatlarını hiçbir şekilde yansıtmadığını” bildirdi

Havacılık okulunda eğitim alan bir teğmen

Amerika’nın Florida eyaletinde Deniz Kuvvetlerine ait hava üssünde düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan dahil 4 kişi öldü, en az 8 kişi yaralandı. Şüphelinin üste askeri eğitim gören Suudi Hava Kuvvetlerinde görevli bir havacılık yetkilisi olduğu bilgisi verildi. FBI ve diğer ilgili birimler, olayın bir terör saldırısı olup olmadığını belirlemek için soruşturma başlattı.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre, yetkililer, şüphelinin üsteki havacılık okulunda ders alan bir teğmen olduğunu belirtti. Dünyanın farklı kesimlerinden ordu mensupları, uçuş eğitimleri almak için Pensacola’daki üsse geliyor. Florida Valisi Ron DeSantis de, şüphelinin Suudi vatandaşı olduğunu doğruladı.

Trump, Suudi Arabistan Kralı’yla görüştü

Başkan Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın kendisini arayarak başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı. Trump Twitter’e yazdığı mesajda, “Kral, Suudi halkının saldırganın barbarca eylemlerinden dolayı büyük öfke duyduğunu ve bu kişinin Amerikan halkını çok seven Suudi halkının hissiyatlarını hiçbir şekilde yansıtmadığını söyledi” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği de telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yayınladı. Buna göre, Kral Selman görüşmede Başkan Trump’a, Florida’daki olayla ilgili soruşturmada Amerikalı yetkililerle işbirliği yapmaları için Suudi güvenlik birimlerine talimat verdiğini aktardı.

Üsteki bir sınıfta bu sabah insanların üzerine ateş açan saldırganın güvenlik güçlerince vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Polis, yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığını açıklarken, saldırının hemen ardından askeri üs giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Saldırganın olayda tabanca kullandığı kaydedilirken, olayın nedeniyle ilgili soruşturma hala sürüyor.

16 binden fazla askeri personel ve 7 bin 400 sivilin bulunduğu NAS Pensacola Donanma Üssü’nün okyanus kıyısındaki dev tesisi, içinde bulunan müze ve turistik birçok noktasının yanı sıra sağladığı iş olanaklarıyla bölge ekonomisini ayakta tutan bir güce sahip.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *