Ankara’da “Din Şurası” yapılacak

Ankara’da “Din Şurası” yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca düzenlenen ve bu yıl 6’ıncısı yapılacak “Din Şurası”nın bu yıl teması “Sosyokültürel Değişim ve Diyanet Hizmetleri” olacak

“6. Din Şurası” 25 Kasım’da

Diyanet İşleri Başkanlığı, “6. Din Şurası”nı 25-29 Kasım’da Ankara’da yapacak.

“Sosyokültürel Değişim ve Diyanet Hizmetleri” başlığıyla Din İşleri Yüksek Kurulunca düzenlenen şurada, Başkanlığın faaliyetlerinin sosyokültürel değişim süreçleri karşısındaki durumu 350 kişinin katılımıyla değerlendirilecek.

Şuraya, aralarında Diyanet İşleri eski başkan ve başkan yardımcıları, Din İşleri Yüksek Kurulu eski başkanları ile üyeleri, ilahiyat fakültelerinin dekan ve öğretim üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından üye ve temsilciler katılacak.

Son gün değerlendirme ve sonuç oturumunun yapılacağı şuraya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Sosyokültürel değişimin etkileri konuşulacak

Şura kapsamında 5 komisyon oluşturulacak ve her komisyonda 4 oturum yapılacak. Birinci komisyonda “Sosyokültürel Değişimin İnanca ve Dini Hayata Etkisi” konuşulacak. Bu kapsamda inanç karşıtı akımlar ve alınacak önlemler, dini anlamada yöntem tartışmaları, farklı boyutlarıyla din istismarı ve günümüzde dini oluşumlar konusu tartışılacak.

‘Sosyokültürel Değişim ve Din Hizmetleri’ konusunun ele alınacağı ikinci komisyonda, aile ve gençlerle ilgili din hizmetleri, cami ve irşat hizmetleri, gençlik ve sosyokültürel içerikli din ile göç ve manevi destek hizmetleri değerlendirilecek.

Üçüncü komisyonda ise ‘Sosyokültürel Değişim ve Dini Eğitim’ başlığıyla çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik yaygın din eğitimi, Diyanet personelinin kurum öncesi ve hizmet içi eğitim standartları, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve ilgili arayışlar konuları müzakere edilecek.

Dördüncü komisyonda ‘Sosyokültürel Değişim ve Dini Yayınlar’, beşinci komisyonda ise ‘Sosyokültürel Değişim ve Yurt Dışı Diyanet Hizmetleri’ konuları ele alınacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *