Laricani: ‘İslam ülkeleri maalesef terör rejiminin bu tuzağına düştüler’

Laricani: ‘İslam ülkeleri maalesef terör rejiminin bu tuzağına düştüler’

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, ‘Bugün İslam ülkelerinin vahdet içinde olmalarının zaruri olduğu’nu söyledi.

Laricani, 418 Filistin köyünün işgali ve viran edilmesiyle  ilgili ‘unutmayalım’ adlı bir kitabın tanıtımında  bazı İslam ülkelerinin de sebep olduğu  münakaşalara işaretle, ‘bu durum ve hareket, siyonist İsrail’in bölgedeki hareketlerinin çarpıtılması yönünde bir girişimdir ve İslam ülkeleri maalesef terör rejiminin bu tuzağına düştüler’ dedi.

Laricani, bazı İslam ülkelerinin Filistinliler için bazı planlar sunduklarını ama bunların hiç birinin sonuca ulaşmadığını belirterek, ”gerçekte bunların her biri Filistinlilerin hareketlerinin ortadan kaldırılması için bir komploydu’ dedi.

Filistin’in Tahran büyükelçisi Salah Zevavi de, sözkonusu kitabın tanıtılma merasiminde yaptığı konuşmada, bütün İslam ülkelerinin Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak için İran ve Filistin’in yanında yer almaları gerektiğini söyledi.

Zevavi, İslam ülkeleri arasında vahdetin varlığı ve bağımsızlığın olmasının sloganla kalmaması gerektiğini belirterek, ”İslam ülkeleri arasında bazı ihtilaflar, vahdete darbe indirmiştir ve bu durum kuşkusuz İsrail’in lehinedir’ dedi.

(Pars Today)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *