Silivri açıklarında yeni deprem 3,9 büyüklüğünde

Silivri açıklarında yeni deprem 3,9 büyüklüğünde

İstanbul’da dün saat 13:59’da meydana gelen 5.8’lik depremin ardından en büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçı sarsıntı yaşanmıştı. Son olarak dün gece 23:20’de 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, saat 23.20’de Marmara Denizi’nde 3,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, bölgede hissedildi.

Denizde meydana gelen deprem, Silivri’ye 21,16 kilometre uzaklıkta ve 7,02 kilometre derinlikte yaşandı.

İlk deprem 13:59’da

İlk deprem, Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde meydana geldi.

Yerin 6,99 kilometre derinliğinde oluştuğu ve Silivri’ye uzaklığının 21,68 kilometre olduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi de depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıkladı.

AFAD: 28 artçı sarsıntı yaşandı

AFAD, depremin ardından en büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçı sarsıntının kaydedildiğini bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Türkiye Deprem Veri Merkezinden alınan verilere göre, Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında saat 13.59’da 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği anımsatıldı.

İlk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, Şirinevler’de yan yatan bir binanın tahliye edildiği, Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, olası ihtiyaca karşın AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliğine destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar’daki AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 80 AFAD arama kurtarma uzmanının İstanbul’a sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *