Amerika’da fotoğraf sergisi açılışı

Amerika’da fotoğraf sergisi açılışı

Ara Güler fotoğraf sergisinin New York’taki açılış programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York gibi bir kültür şehrinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Serginin daha önce Kyoto, Londra ve Paris’te sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu ve büyük bir teveccühle karşılandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, serginin bu kez de New York’taki sanatseverlerin ve Amerikalı dostların beğenisine sunulduğunu söyledi.

Ara Güler’in barışa ve kardeşliğe yürekten inanan bir insan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güler’in hatırasını yaşatmak için düzenlenen serginin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dönemine denk gelmesinin de ayrıca büyük anlam taşıdığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyanist Fahir Atakoğlu’nun da aralarında bulunduğunu hatırlatarak katılımı için Atakoğlu’na teşekkür etti. Konuşmasının sonunda Ara Güler’i tekrar saygıyla yâd ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergide emeği geçen makamlara teşekkür etti.

Piyanist Fahir Atakoğlu dinleti sundu

Konuşmalar öncesinde ünlü piyanist Fahir Atakoğlu’nun müzik dinletisi sunduğu programa; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım ve Prof. Dr. Aziz Sancar katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *