Bilgisayar oyununa İslami kültür uygulandı!

Bilgisayar oyununa İslami kültür uygulandı!

ABD’li oyun tasarımcısı Will Wright tarafından geliştirilen simülasyon-strateji oyununun 4’üncü versiyonunda yeni güncellemeler getirildi.

Oyun-inceleme sitesi Merlin’in Kazanı’nda yer alan habere göre, simülasyon oyunları arasında kendine özel bir yer edinen The Sims 4‘e yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor. Oyunu sık sık güncelleyerek oyuncu topluluğunu The Sims 4’ten koparmak istemeyen geliştiriciler, yeni güncellemeyi yayınladı.

Başörtüsü ve takke

Yayınlanan yeni güncellemede ise daha çok Müslüman oyuncuları ilgilendiren bir detay bulunuyor. Oyuna İslam kültürünü getiren geliştiriciler, kadın karakterlere başörtüsü ve erkek karakterlere ise takke takma seçeneği ekledi. Oyunun kıyafet seçeneklerini oldukça genişleten geliştiriciler, baş örtüsü ve takkelerde de seçenekler olduğunun altını çiziyor. Her bir oyuncunun kendini oyunda özgürce ifade etmesini savunan geliştiriciler, bu sebepten dolayı farklı farklı kültürlerin temasını oyuna eklemek istiyor.

İslami kültür mimariye de yansıyacak

Daha öncesinde bu gibi kültürel kıyafetler, üçüncü parti modlar sayesinde oyuna ekleniyordu. Şimdi ise resmi olarak bu kıyafetlere ulaşılabilme imkanı edineceğiz. Diğer bir yandan oyunun İslami kültürü sadece kıyafetlerle de yansıtılmayacak. İslam temalı mimariyi de oyuna ekleyen geliştiriciler, ev dizaynlarını istersek İslami kültüre göre ayarlayacağız. Son olarak yeni güncellemelerin ücretsiz bir şekilde yayınlandığını belirtelim.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *