Dünyanın ilk Kur’an Parkı, Dubai’de açıldı

Dünyanın ilk Kur’an Parkı, Dubai’de açıldı

Dünyanın ilk Kur’an Parkı, Dubai’de hizmete girdi. ‘Al-Quran Park’ olarak isimlendirilen park, 64 hektarlık bir alanı kaplıyor.

Dünyanın İlk Kur’an Parkı

Bugün bir sokak röportajı yapsak ve insanlara, “Hayatınıza yön veren en taze anılarınız hayatınızın hangi döneminden size miras kaldı?” diye sorsak hiç şüphesiz büyük çoğunluk “Çocukluğumdan” yanıtını verir. O zamanki arkadaşlarımız, hep birlikte içinde oyunlar oynadığımız o küçük ama hayal dünyamızda devleşen parklar, zihnimizin en taze köşelerinde bir yerlerde hep canlı kalır ve yeri geldiğinde bize göz kırpar. Bugün de birilerinin hayatına dokunacak bir parktan bahsedeceğiz ama bu park görmeye alışık olduğumuz parklardan biraz farklı. Neden mi bahsediyoruz? Tabi ki Kur’an parkından.

Dünyada Bir İlk

Dünyanın ilk Kur’an parkı Dubai’nin Al-Khawaneej bölgesinde 30 Mart 2019 tarihinde hizmete açıldı. Al-Quran Park olarak isimlendirilen bu park 64 hektarlık bir alanda yer alıyor ve çocuklara, ailelere, İslam’ı tanımak isteyen tüm ziyaretçilere güzel bir vakit geçirirken aynı zamanda İslam’ın güzelliklerini ve Kur’an-ı Kerim’in mucizevi içeriğini tanıma fırsatı sunmayı amaçlıyor. Evet, bu amaç için seçilen yol biraz farklı ve dikkat çekici. ‘’Kur’an ve Park, nasıl yani?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. Daha iyi anlamak için gelin parkın içinde neler olduğuna birlikte göz atalım.

Cam Ev

Kur’an parkının en dikkat çekici noktalarından biri : Cam Ev

Bu evin içinde Kur’an ve sünnette adı geçen 29 farklı bitki uygun ekolojik şartlar sağlanarak yetiştiriliyor ve ziyaretçilerin gözlemlerine sunuluyor. Cam evde görebileceğiniz bitkilerden bazıları: İncir, nar, zeytin, mısır, demirhindi, buğday, siyah kına, ud ve aloe vera. Burada yer alan bitkiler hakkındaki bilgileri, Kur’an ve sünnette nerelerde geçtiğini işaretlenmiş bir şekilde cam evde bulabilirsiniz.

Mucizeler Mağarası

Park’ta bulunan bir diğer güzel mekan ise : Mucizeler Mağarası.

Bu kelimeyi duyunca aklımızda en büyük mucize olan Ku’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mekan olan Hira Mağarası canlanıyor. Bu bağlamda mucizeleri bir mağara içinde sunma fikri kulağa çok güzel geliyor. Mağaranın içinde duvarlara yansıtılan videolarla mucizeler hakkında insanlara bilgiler sunuluyor. Hz. İbrahim’in kuşu diriltmesi, Hz. Musa’nın denizi ikiye yarması, Hz. İsa’nın çamurdan kuş yaratması ve daha birçok mucize bu mağaranın içinde anlatılıyor.

Cam Ev ve Mucizeler Mağarası dışında, parkın etrafı çiçekler, meyve bahçeleri ve yeşilliklerle çevrili. Aynı zamanda parkta birkaç gölet, yürüyüş ve bisiklet parkuru, altında oturup telefonlarınızı şarj edebileceğiniz güneş paneli ağaçları bulunuyor.

Soluklanmak için çocuklarımızla gideceğimiz bir mekanın bizlere aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’i hatırlatıyor olması, hem bizler için hem de Kur’an-ı Kerim’i güzel anılarıyla bağdaştıracak olan çocuklarımız için çok değerli. İslam’ı doğru bir şekilde tanıtmaya devam ederse bu projenin örneklerinin dünyanın başka yerlerinde de hayata geçirilmesi gerektiğini görmüş oluruz. İslam’a hizmet eden yenilikçi fikirlerin tüm dünyada çoğalması temennisiyle…

Hatice Betül Karagöz / Bi Dünya Haber

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *