Bir banka daha RippleNet ağına dahil oldu

Bir banka daha RippleNet ağına dahil oldu

Amerika’nın sekizinci en büyük bankası olan PNC, uluslararası ödemelerde RippleNet sistemini kullanan ilk banka oldu.

Cointelegraph’ın haberine göre, Amerika’nın sekizinci en büyük bankası olan ve yaklaşık olarak 400 milyar dolar varlığa sahip olan PNC, sınır ötesi ödemeler için RippleNet Blockchain ağını kullanmaya başladı. Böylece uluslararası ödemelerde RippleNet sistemini kullanan ilk banka oldu.

Fintech Futures’ın 29 Ağustos tarihli haberine göre, PNC Hazine Yönetimi’nin ticari müşterilerine RippleNet tabanlı sınır ötesi ödeme çözümleri sunmaya başlıyor. Ayrıca banka Blockchain çözümlerinin onlara katacağı çok şey olduğunu şu sözlerle ifade ediyor: Bu bize yurtdışındaki bir alıcıdan faturalarına karşı anında ödeme alma, küresel hesap alacaklarını yönetme yöntemlerini dönüştürme ve işletme sermayelerinin daha iyi yönetilmesini sağlama kabiliyeti katacak.

Ripple Ortaklığı

PNC ilk olarak Eylül 2018’de RippleNet ve özellikle Ripple’in likidite ürünü xCurrent kullanma planlarını açıklamıştı. O günlerde bu açıklama Ripple’ın kripto parası XRP’nin fiyatının yükselmesini sağlamıştı.

Ancak günümüzde Ripple bu haberin etkisiyle bir artış sergilemedi…

Öte yandan Ripple’ın Global Kurumsal Piyasalar başkanı Breanne M. Madigan’ın bu hafta yaptığı bir açıklamada belirttiği gibi şirketin göz önünde bulundurduğu tek parametre fiyat değil. Madigan, her ne kadar genel XRP işlem hacimlerinde düşüşler yaşansa da Meksika’daki borsalarda XRP hacimlerinde %25 oranında artışlar olduğunu dile getirdi.

Ripple’ın Adımları

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, dünya çapındaki en büyük ikinci ödeme şirketi olan MoneyGram ile 2018 Haziran ayında vardıkları anlaşmadan sonra çok olumlu gelişmeler yaşadıklarını açıklamıştı.

Bunun yanında 3 Ağustost’ta MoneyGram CEO’su Alex Holmes tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Ripple’ın xRapid ürününü kullanmaya başladı. Garlinghouse yaptığı açıklamalarda bunun “büyük bir mesele” olduğunu dile getirmişti.

(Coin-Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *