‘Gölge CIA’ya Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisinden tepki

‘Gölge CIA’ya Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisinden tepki

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, ‘Gölge CIA’ olarak nitelenen ABD’li düşünce kuruluşu Stratfor’un PKK’ya kalkan olan açıklamalarına tepki gösterdi. Stratfor, Yıldız’ın tepkisinin ardından paylaşımlarını silmek zorunda kaldı.

Stratfor’un Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, Türkiye’nin Kuzey Irak’taki operasyonları ele alındı. “Kuzey Irak’taki Kürt isyancıları hedef almak, Anakara’yı, sempatizanlarının bulunduğu her yerde hedef haline getirecek” denilen paylaşıma bir de “Kürdistan” haritası eklendi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, skandal paylaşıma Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız tepki gösterdi. Yıldız şöyle yazdı:

“1. İsyancılar değil, PKK’lı teröristler. 17 Temmuz’da Erbil’de yaptıkları terörizmin açık bir örneğiydi.

2. Türkiye’nin başkenti Ankara, Anakara değil.

3. Teröristlerle yüzleşmek bizi endişelendirmiyor. Fakat terörizmi aklamanın herkes için ortak bir endişe kaynağı olması gerekir.”

Stratfor, Türk Büyükelçi’nin tepkisinin ardından tivitini silmek zorunda kaldı. “Doğru olmayan bu tiviti silerek doğru şeyi yaptınız” diyen Yıldız, “Şimdi lütfen bu değerlendirmenizi web sitenizden de kaldırarak bize ve kendinize bir iyilik daha yapın” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *