Sinvar: ‘Hamas, Filistin uzlaşması için büyük çaba harcıyor’

Sinvar: ‘Hamas, Filistin uzlaşması için büyük çaba harcıyor’

Hamas)’ın Gazze bölgesindeki lideri Yahya Es-Sinvar, Filistin uzlaşmasının sağlanması, bölünmüşlüğün sona ermesi ve direnişin sürdürülmesi için Hamas’ın büyük çaba harcadığını söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze bölgesindeki lideri Yahya Es-Sinvar, hareketinin Filistin uzlaşmasının sağlanması, bölünmüşlüğün sona ermesi ve özgürlük yolunda direnişin sürdürülmesi için büyük çaba harcadığını söyledi.

Yahya Es-Sinvar Hamas ileri gelenlerinin Gazze bölgesinde Salı günü bayram ziyaret programını başlatması münasebetiyle yaptığı açıklamada; “Kara bölünmüşlüğün dürülmesi için bütün gücümüzü ortaya koyacağımıza ve elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Sinvar, özgürlüğe ve vatan topraklarına geri dönüşe kadar mücadelenin sürdürülmesi konusundaki kararlılıklarını da koruyacaklarını ifade etti.

Hamas’ın resmi sözcüsü Abdullatif El-Kanu’ da hareketin ileri gelenlerinin Kurban bayramı münasebetiyle birtakım topluluklara ve aile divanlarına ziyaretlerde bulunarak vefa görevini yerine getirmek istediğini söyledi.

El-Kanu’ ziyaretleşmelerin Hamas’ın bu topluluklarla ve ailelerle olan bağlarını daha da güçlendirmesine, irtibatların genişlemesine ve ziyaret edilenlerin direniş programına desteklerine vesile olduğunu dile getirdi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *