Pakistan: Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz

Pakistan: Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı, Pakistan ordusunun Keşmir bölgesindeki insanları destekleme ve bu sorunun çözümü noktasında elinden geleni yapacağını söyledi.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bacva, Rawalpindi’de üst düzey komutanlarla yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Pakistan ordusu, sonuna kadar süren mücadelelerinde Keşmir’in yanında” diyerek, buna hazır olduklarını ve bu konudaki taahhütleri yerine getirmek için sonuna kadar gideceklerini söyledi.

Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu ve Keşmir’e ayrıcalık tanıyan anayasanın 370. maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmıştı. Bölge aynı zamanda, uzun yıllardır Pakistan ve Hindistan arasında sorunların yaşanmasına neden oluyor.

İslamabad yönetimin yasa dışı olarak nitelendirdiği Yeni Delhi’nin tartışma yaratan adımının ardından Pakistan’ın farklı noktaları bugün protestolara tanıklık etti.

Pakistan’ın Keşmir yakınlarında bulunan en büyük şehirlerinden biri olan Muzafferabad bugün öğleden sonra büyük gösterilere tanıklık etti. Buna ek olarak Lahor, Karaçi ve başkent İslamabad’da da gösteriler yapıldı.

Pakistan Parlamentosu, Hindistan’ın attığı bu adıma cevap vermek için toplantı düzenlerken, üst düzey askeri yetkililer Rawalpindi kentinde bir araya geldi.

Yeni Delhi yönetiminin bu kararının Keşmir’deki isyan hareketlerini tetiklemesinden endişe edilirken, son yaşananların Pakistan ile olan düşmanlığı farklı boyutlara taşıyabileceği ifade edildi.

Nükleer güce sahip iki komşu ülke arasında bu bölgeden ötürü yaşanan savaşlarda 70 bin kişi hayatını kaybetti.

(İslamabad/Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *