ABD heyeti Cumhurbaşkanlığı külliyesinde

ABD heyeti Cumhurbaşkanlığı külliyesinde

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey’in külliyedeki görüşmesinde, Fırat’ın doğusunda güvenli bölgenin tesisi ile terör unsurlarına karşı mücadele ve Suriye’deki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kalın ve Jeffrey başkanlığındaki heyetler arası görüşmede, Fırat’ın doğusunda güvenli bölgenin tesisi ile DEAŞ, PKK/YPG/PYD dahil tüm terör unsurlarına karşı mücadele başta olmak üzere, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Türkiye’nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir şekilde vurgulandığı toplantıda, Suriye’nin genelinde terörle mücadele, Münbiç Yol Haritası, anayasa komisyonu, Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması konuları görüşüldü.

Güvenli bölgenin kurulmasının, ancak Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu ifade edilirken, Suriye konusunda iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

ABD elçiliğinden açıklama

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği, Türkiye ile Suriye’nin Menbiç kentinde yürütülecek yol haritası hakkında duyuruda bulundu. Elçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada iki ülke heyetlerinin pazartesi günü düzenledikleri Suriye hakkında 5.Üst Düzey Çalışma Grubu toplantısında Menbiç Yol Haritası’nda somut ve hızlı adımlar atılması hakkında mutabakata varıldığı duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey 22-24 Temmuz tarihleri arasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *