Vergi ödemeyen Hıristiyan kardeşlere büyük ceza

Vergi ödemeyen Hıristiyan kardeşlere büyük ceza

‘Her şeyin sahibi Tanrı, devlet değil” diyerek 7 yıl boyunca vergi ödemeyi reddeden iki Hıristiyan kardeş, 2 milyon Avustralya doları cezaya çarptırıldı.

(yaklaşık 1,4 milyon ABD doları, 8 milyon Türk Lirası)

‘Devlete sadakat, Tanrıya karşı gelmektir’

BBC’nin haberine göre, Rembertus Cornelis Beerepoot ve Fanny Alida Beerepoot adlı kardeşler, Tazmanya Yüksek Mahkemesi’nde yargıç önüne çıktı. Beerepoot kardeşler, mahkemede savunmalarını kendileri yaptı.

Avustralya devlet televizyonu ABC’ye göre Fanny Alida Beerepoot, duruşmada “Tüm bu topraklar Tanrı’ya ait. Hiçbir şeyin sahibi biz değiliz” dedi.

Rembertus Cornelis Beerepoot ise “Vergi ödemeye zorlanmaları insanların Tanrı’ya sadakatini zayıflatıyor. Bu da Tanrı’nın laneti olarak; kuraklık ve çorak topraklar olarak geri dönüyor. Tanrı yerine Avustralya Devleti ve İngiliz Uluslar Topluluğu’na sadakat göstermek, Tanrı’ya karşı gelmektir bu da İncil’e aykırıdır” diye konuştu.

Yargıç, Google’a bakıp karar verdi

Yargıç Stephen Holt kardeşlere İncil’de “Vergi ödemeyeceksin” diye hüküm bulunup bulunmadığını sordu ve şöyle devam etti: “Google’da yaptığım aramada İsa ‘Sezar’ın hakkı Sezar’a, Tanrı’nın hakkı Tanrı’ya’ diyerek müritlerinden Sezar’a vergi ödemelerini istiyor.”

Yargıç Holt, Beerepoot kardeşlerin 2 milyon Avustralya doları (yaklaşık 1,4 milyon ABD doları ya da 8 milyon Türk Lirası) cezaya çarptırılmalarına hükmetti.

2011’den beri vergi ödemeyen kardeşlerin çiftliklerine 2017’de el konulmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *