Yeni İstanbul müftüsü Mehmet Emin Maşalı kimdir?

Yeni İstanbul müftüsü Mehmet Emin Maşalı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan İstanbul İl Müftülüğüne Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı görevlendirildi.

Mehmet Emin Maşalı’nın İstanbul İl Müftülüğü’ne atanmasını içeren Cumhurbaşkanlığı kararı bu gece Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince verildi.

“Mehmet Emin Maşalı kimdir?” sorusu bu gece resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararının ardından gündeme geldi.

İşte Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın hayatından detaylar:

Habertürk’ün aktardığına göre, Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’anı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesi.

1967 yılında Sinop Boyabat’ta doğdu. 1986’da Boyabat İmam Hatip Lisesi’nden, 1993’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans (1996),Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora (2003) eğitimini tamamladı. 2011’de doçent, 2016’da Profesör oldu. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’anı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Maşalı’nın kıraat ve tefsir alanlarında araştırmaları bulunmakta olup eserleri şunlardır: Kur’an’ın Metin Yapısı: Mushaf Tarihi ve İmlâsı, Kaffâl eş-Şâşî ve Kur’an-Yorum Anlayışı, Kur’an’ın Anlaşılmasında Gâî (Teleolojik) Yorum: Geçmişten Günümüze Bir Tahlil Denemesi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *