“Amerikan aklını bu topraklardan arındırmamız gerekiyor”

“Amerikan aklını bu topraklardan arındırmamız gerekiyor”

Nedret Ersanel: “S-400’ler bizi bağımsız yapmayacak! Hatta kendi silahlarımızı yapmamız da bunu sağlamaz. Önce Amerikan aklını bu topraklardan arındırmamız gerekiyor. Bu çok zor bir iş.”

S-400 alım sürecinde yaşanan tartışmalara, alınamaz, getirilemez diyenlere dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Nedret Ersanel, Türkiye’de ABD adına düşünenler olduğunu belirtti.

Ersanel Yeni Şafak’ta dünkü yazısında, satın alınan sistemin kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin olarak, “Doğu Akdeniz-Kıbrıs ve Suriye artı İran’da yaşanacaklar ortadayken, bu türden silahın depoda tutulması düşünülebilir, üstü örtülüp, ‘kirlenmesin’ denebilir mi?” şeklinde yanıt verdi.

Küçük Amerika olmaktan çıkabilecek miyiz?

Ersanel, S-400 almanın gerekliliğini şu sözlerle savundu:

“Bazıları anlayamadı ya da işine gelmedi bazıları da inanamadı…

Bir, “lazım”dı! Bu kadar. Türkiye’nin ulusal güvenlik ve bağımsızlık arayışları bu tür bir sistemi kendisinin hızla yapmasını, yetiştiremediği anda, yapana kadar dışarıdan bir yerden almasını dayatıyordu. Rusya, Çin, Kongo, şu bu fark etmezdi.

İki, 75 yıldır, gırtlağımıza kadar Batı’ya, ABD’ye batmıştık ve popüler kültürün tüm ürünlerinden ayağımızdaki pantolona, yediğimiz-içtiğimizden askerimizin kaşığına, eğitim mimarimize kadar bağımlı hale gelmiştik…

Yüzlerce örnek verilebilir ama biri kafi; 15 Temmuz’da bizi bombalayan “uçaklarımız” Amerikan yapımıydı ama onları kullanan “pilotlar da” öyleydi!..

Bu ağır tarif yüreğimizi ne kadar yaralarsa yaralasın, “küçük Amerika”ydık…”

S-400’ler bizi bağımsız yapacak mı?

Yazısında, bu soruyu da gündeme getiren Ersanel, şöyle yanıtı verdi:

“S-400’ler bizi bağımsız yapmayacak! Hatta kendi silahlarımızı yapmamız da bunu sağlamaz. Önce Amerikan aklını bu topraklardan arındırmamız gerekiyor. Bu çok zor bir iş.

Amerika’nın ya da bir başka ülkenin canını yakmak değil mesele. Emin olun o çok kolay. Bakın yandı işte. Karşılarında “eşit ve gururlu” bir ülke, bağımsızlığı için bedel ödemeye hazır insanlar bulunduğunu görmeleri gerekiyor.

Onları da çok suçlamamak lazım; onlarca yıl Türkiye’den ne isterlerse almışlar, ne isterlerse yaptırmışlar, şimdi bu yaşananlara inanamıyorlar.

Trump ne demişti, “S-400’leri alana kadar zorladık Türkiye’yi”…

Günahı Obama’ya yıkmak için kurdu bu cümleyi ama harflerin gölgesinde S-400’leri bile ABD -yanlış politikaları- yüzünden aldığımız gerçeği yatıyor!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *