İşgalci, Mescid-i Aksa’da açık ayine başladı

İşgalci, Mescid-i Aksa’da açık ayine başladı

İşgalci İsrail rejimi Tarım Bakanı Uri Ariel, bu sabah (3 Temmuz Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve ilk kez açık bir şekilde ayin yaptı.

İşgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’nı sabah saat 07:30’da açtığı ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda işgalci bakanla birlikte baskına katılacak Yahudi yerleşimciler için geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi basın-yayın ve halkla ilişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fanatik bakan Ariel’in bir grup Yahudi yerleşimciyle birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini söyledi.

Bakan ve beraberindekilerin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıkları, işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Ariel’in Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yaptığı belirtildi.

Ed-Dibs, işgal güçlerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama getirdiğini ve birçok kişinin kimliğine girişte el koyduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen baskın sırasında Mescid-i Aksa’da onlarca Filistinlinin bulunduğu ifade edildi.

İslami Vakıflar Dairesi basın-yayın ve halkla ilişkiler sorumlusu, geçtiğimiz Haziran ayında Mescid-i Aksa’ya 2857 fanatik Yahudinin baskın düzenlediğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *