‘Arapça tabelalar kaldırılacak’ kararı

‘Arapça tabelalar kaldırılacak’ kararı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İlk kez söylüyorum, Türkiye’de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis’te yaptık. Bir standart var, tamamı Türkçe oluyor. Altında ufak bir Arapça yazmak istiyorsa yazsın. Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak.” dedi.

Bakan Soylu, Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu Gündem Özel programında değerlendirmelerde bulundu.

“BU YIL 50 BİN KAÇAK GÖÇMENİ SINIR DIŞI EDECEĞİZ”

Göç meselesiyle terörle ve uyuşturucuyla ilgilendiklerinden fazla ilgilendiklerini belirten Soylu, bu yıl 122 bin kaçak göçmeni yakaladıklarını söyledi.

“Ben nasıl kurallara uyuyorsam Suriyeli de kurallara uyacak.” ifadesini kullanan Soylu, “Geçen sene İstanbul’dan 4 bin 500 kaçak göçmeni sınır dışı ettik. Bu yıl 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz. İstanbul’u kaçak göç merkezi yapamayız.” dedi.

“6 AY SÜRE VERİN”

İstanbul’da kaçak göçmen bırakmayacaklarını anlatan Soylu, şöyle konuştu:

“İstanbul’a söylüyoruz, 6 ay bize süre verin. 6 ay içinde İstanbul’da bu konulardan şikayet ettiğiniz bütün meseleleri bitireceğiz. Herkes bizim kurallarımıza uymak zorunda kalacak. Kim uymuyorsa gereğini yerine getiririz. İlk kez söylüyorum. Türkiye’de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis’te yaptık. Bir standart var, tamamı Türkçe oluyor. Altında ufak bir Arapça yazmak istiyorsa yazsın. Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak.”

Bakan Soylu, Suriyelilerin, Afganlıların Türk ekonomisine katkısının olduğunu da kaydetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Davud
    21 Haziran 2019, 10:05

    Sanki yeni/bambaşka bir hükumet iktidar olmuşta, halktan icraatını yapmak için süre istiyor. Komik desem komik değil, kara mizah desem aslında o da değil.
    İnsanların aklına hakaret, toplum olarak; Allah’ın bizi sürekli yapmamızı istediği eylemden, yani aklımızı kullanmaktan uzağız.
    Bu aklını kullanma meselesi ıstılahı manada genel olarak Allah’ı bulma, islam dininin hak olduğunu görme anlamında kullanılsa da, genel olarak; her türlü kavmiyetçilikten, mensup olduğumuz zümreden, menfaatlerimizden vb. uzaklaşıp, hakkı, haklıyı bulma çabası içerisinde olmak diye anlayabiliriz.
    Tabi bu toplumu Allah ile, vatan elden gidiyor diye, kemalizm ile veya karşımızdakinin aklı melekelerini ne ile izole edebiliyorsak onunla aldatmak kolay.

    REPLY