Cübbeli yeniden Habertürk ekranında

Cübbeli yeniden Habertürk ekranında

Uzun bir aradan sonra yeniden Habertürk’te arzı endam eden Cübbeli Ahmet, “İslam’da güncelleme değil, dilimizi, üslubumuzu değiştirmemiz lazım. Oysa ayet aynı ayet, hadis aynı hadis. Adamına göre konuşmamız gerekiyor” dedi

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen din adamı Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk’te Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı, günün şartlarına göre İslâmi konularda dilin, üslubun güncellenmesinin gerektiğini belirtti.

Veyis Ateş’in “Bundan 20 yıl sonra gençlik bambaşka bir yerde  olacak. Ateizm, Deizm üç büyük dine rakip olabilecek. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz” sorusuna Ahmet Mahmut Ünlü şu karşılığı verdi:

“BENİM DE BİR ORTALAMA BULMAM LAZIM”

Bizim kabahatımız şu, ‘İnsanların akıllarının aldığı kadar konuşun’ hadisini görmüyoruz. Ben konuşmamda o gün şehit varsa, PKK varsa, HDP varsa, bir sorun varsa, beka sorunu varsa onlara temas ediyorum. Öbürü hadisi inkar etti, ona cavep vermek mecburiyetindeyim. Selefi birisine cevap veriyorum. Ama benim öyle bir ortalama bulmam lazım ki. İtikadi konulara ayrı bir ders yapmam lazım. Allah’ın varlığı hakkında mesela. Araya başka bir şey katmamak lazım. Bir defa Allah’ın varlığı hakkında deliller, sonra sünnetin müdafaası gibi mevzular…

“HASTALIĞA GÖRE TEDAVİYİ ÖNE ÇEKMELİYİZ”

Bunun için özel konular, konuşmalar, ders hazırlamam lazım. Öncelikleri güncellemek lazım. Dini güncelleyemeyiz. Ortada ne hastalık varsa onun tedavilerini öne çekmemiz lazım. Biz şimdi itikadi meseleleri öne almamız lazım. Benim de tasavvuf ağırlığım çoktur. Televizyon yok, kanal çekmiyor vs. Şu anda biz artık beklesin, beklemesin, istesin, istemesin. Allah var mı yok mu şüphesi olana konuşmalayız. Varlık, birlik ondan sonra din gönderiyor mu, bize karışıyor mu, sadece yaratıp bırakıyor mu?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *