TÜSİAD, 1 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığına çıktı

TÜSİAD, 1 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığına çıktı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığında saat 18:30’da ise işçilere yemek daveti verildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeleri katıldı.

TÜSİAD heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Başkan Yardımcıları Murat Özyeğin ve Bahadır Balkır, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Serra Akçaoğlu, Nüket Küçükel, Batu Aksoy, Fatih Ebiçlioğlu, Barış Oran, Serkan Sevim, Önder Sezgi ve TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası yer aldı.

Ziyaret kapsamında başta ekonomi politikaları olmak üzere, dijital dönüşüm, Türkiye’nin AB süreci, sanayi politikaları ve sürdürülebilir kalkınma konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığında 1 Mayıs yemeği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığında yemek daveti verdi.

Yemek öncesinde işçilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik etti. Şanlıurfa’daki kutlamalara katılmak üzere Elbistan’dan yola çıkan ve trafik kazasında şehit olan işçilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden işçiler için Fatiha okudu.

Erdoğan konuşmasında, işçi ve işveren arasındaki ilişkiyi dikkate almayan yaklaşımlardan hayırlı bir netice çıkmayacağını belirterek, “Biz üretim ile alın terini, sermaye ile emeği, kazanç ile hakkaniyeti birbirinden ayırmıyoruz. Kalkınmayı, toplumun tüm kesimlerinin refahının orantılı şekilde yükselişi olarak görüyoruz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *