Hatipoğlu, Peygamberi yok sayanlara yanıt verdi

Hatipoğlu, Peygamberi yok sayanlara yanıt verdi

Prof. Hatipoğlu, Resulullah’ın gerekliliğine değinirken, Mevlana, Nakşibendi ve Abdulkadir Geylani’ye de değindi ve “onlar bizden çok daha iyi İslam’ı tanımış ve yaşamışlardır” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Çınaraltı Gençlik Söyleşileri programları çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün davetlisi olarak, YÖK üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Muş’a geldi.

Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Nebi’nin Ayak İzleri’ başlığı altında katılımcılara Peygamber Efendimizin hayatını ve yaşayış biçimini anlatan Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz döneminde Müslümanların yaşadıkları zorlukları anlattı.

Peygambersiz Kur’an akımı

İhlas Haber ajansının aktardığına göre Nihat Hatipoğlu, programının sonunda şu sözleri söyledi:

“Yeni bir akım başladı, bir proje bu, bu konuda gerekeni televizyonlara söylüyorum. Bulunduğum yerlerde, görev yaptığım yerlerde de çok net ve açık söylüyorum. Çünkü peygamber olmasa bu din olmaz ki. Peygambersiz din olur mu? Yeni bir akım çıktı diyorlar ki ‘Kur’an yeter’. Kur’an bize de ceddimize de yeter evet, kimsenin itirazı yok buna, ama bunu söylerken peygamberi yok etme anlamında söylüyorlar. ‘Peygambere gerek yok, resule gerek yok, hadise gerek yok, sünnete gerek yok, şefaat yok, kabir azabı yok’ anlamına getiriyorlar. İncil’den bazı ayetler, Kur’an’dan bazı ayetler veya o şahitlerin farklı bir versiyonu. Kitabın adı da: ‘El Furkan’ Amerika’da basıldı. Kitabın yazarı ‘İbrahim peygamber’ haşa din bu, ne Hz. Peygamber var, ne Hz. İsa var, ne Hz. Musa var, peygamberler sona erdi. Bu akımın Türkiye’deki öncüleri de ‘sünnet yok, hadislere gerek yok’ diyenlerdir. Aynı oryantalist kafa, zihniyet. Biz bunlara karşı ‘Muhammedsiz İslam olmaz’ diyoruz. Bizim duruşumuz Allah, Kur’an ve sünnete bağlılık. Allah bizi bu yoldan ayırmasın. Tasavvufa saygımız var, mezhepler başımızın üzerinde, ne Mevlana’ya, ne Nakşibendi’ye, ne Abdulkadir Geylani’ye ne başkasına en küçük bir saygısızlığımız olmaz. Onlar bizi, bizden çok daha iyi İslam’ı tanımış ve yaşamışlar. Biz bizden önce geçenlere ancak dua ederiz.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda katılımcılarla birlikte dua eden Hatipoğlu, dua sonrası katılımcılara gül dağıttı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *