İsrail’in ‘sağı’ da ‘solu’ da aynı şeyi hedefliyor!

İsrail’in ‘sağı’ da ‘solu’ da aynı şeyi hedefliyor!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden milletvekili Fethi El-Kar’avi, her iki tarafın metot bakımından farklılıkları olsa da çıkarlarına hizmet eden genel hedeflerinin aynı olduğuna dikkat çekti.

El-Kar’avi: Filistin halkı İsrail sağı ve solu arasında ayrım yapmıyor

İşgal rejiminde dün yapılan seçimleri değerlendiren milletvekili Fethi El-Kar’avi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail solunu temsil ettiği söylenen partilerin birkaç kez iktidara gelmesine rağmen Filistin halkının çektiği sıkıntıların işgalin başından beri devam ettiğini kaydetti.

İşgal rejiminde yapılan genel seçimleri bu sabah (10 Nisan Çarşamba) alınan ilk sonuçlara göre aşırı sağcı partiler kazandı.

Milletvekili El-Kar’avi, Yahudi yerleşim birimi inşasının barış istediğini öne süren sol partilerin iktidarları sırasında daha da arttığına işaret etti.

Seçimlerin en büyük kaybedeni Abbas kontrolündeki Filistin yönetimi

İsrail’deki seçimlerin en büyük kaybedeninin Filistin Yönetimi olduğunu belirten El-Kar’avi, Filistin Yönetimi’nin seçimlerde İsrail solunun kazanmasına bel bağladığını söyledi.

Filistin’in içeride ve dışarıda durumunun en kötü döneminden geçtiğini belirten El-Kar’avi, milli birlik hükümeti kurulmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

El-Kar’avi, işgal rejiminde kurulacak yeni hükümetin başkanlığını büyük ihtimalle yine Netanyahu’nun üstleneceğini ve işgal hükümetinin aşırı sağın taleplerine boyun eğeceğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *