Ayasofya ne zaman aslına rücu edebilir?

Ayasofya ne zaman aslına rücu edebilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında dün akşam katıldığı Trabzonlular toplantısında “Seçimlerden sonra Ayasofya’yı tekrar aslına rücu ettiririz.” dedi. 

“Ayasofya’yı tekrar aslına rücu ettiririz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerle faaliyetleri kapsamında dün de Trabzonlular ile Sinan Erdem spor salonunda bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, yakın zamanda katıldığı bir televizyon programında Ayasofya ile ilgili ücretsiz giriş konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu anımsatan Erdoğan, Ayasofya ile ilgili şunları söyledi:

“Dediler ki Ayasofya ile ilgili olarak, hala ücretli olarak mı girilecek?’ Ben de kendilerine dedim ki… Hayır Ayasofya’ya girişi ücretsiz hale getirebiliriz. Ve sadece ücretsiz hale getirmek değil. Seçimlerden sonra Ayasofya’yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya’yı cami ismiyle müsemma hale getiririz. Şimdi, Trump Kudüs’ü kalkıyor başkent ilan ediyor. Öyle mi? Golan Tepeleri’ni işgalci İsrail’e çekiyor öyle mi? Siz de Türkiye’den bir cevap alacaksınız tabii… Alacaksınız. Biz şu anda her şeyden önce İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı olarak bunlara bir cevap vermemiz gerekmiyor mu? Biz de şimdi mesuliyetimizin gereği olan bu cevabı verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Onun için 31 Mart bir beka meselesidir. Bunu böyle biliniz. Onun için çok çalışacağız. Hele hele Ankara, İstanbul, İzmir buralar bizim için büyük önem arz ediyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *