‘Müslüman eleştirince Siyasal İslamcı damgası yiyor’

‘Müslüman eleştirince Siyasal İslamcı damgası yiyor’

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Vural, “Siyasal İslam, Müslümanlara saldırmak amaçlı kullanılan, içi boş ve popülist bir savaş ifadesi olarak ortaya çıkıyor.” dedi.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı (AİC) Ümit Vural, bir Müslüman’ın açık şekilde eleştiride bulunduğunda siyasal İslamcı ya da aşırıcı grup üyesi olarak damgalandığını belirterek, “Siyasal İslam, Müslümanlara saldırmak amaçlı kullanılan, içi boş ve popülist bir savaş ifadesi olarak ortaya çıkıyor.” dedi.

Başkent Viyana’da AİC tarafından düzenlenen, dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyen ve araştırmacıların katıldığı “Siyasal İslam’ı Tanımlamak” sempozyumunda Batılı ülkelerde açık şekilde tanımı yapılmamış, “siyasal İslam” ifadesinin Müslümanlar üzerindeki baskıyı attırıcı ve gündelik yaşamı sınırlayıcı unsur olarak kullanılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

AİC Başkanı Vural, yaptığı konuşmada, İslam Cemaati olarak ülkede son yıllarda bilimsel temelden yoksun, hoyratça kullanılan “siyasal İslam” ifadesinin, siyasetçilerin eline bırakılmadan uzmanların değerlendirmeleri doğrultusunda anlaşılmasını hedeflediklerini söyledi.

Vural, “Ülkede bir Müslüman açık bir şekilde eleştiride bulunduğu zaman hemen siyasal İslamcı ya da aşırıcı bir grup üyesi olarak damgalanıyor. Eğer bir kişi, kurum ya da organizasyona yönelik suç duyurusunda bulunduğunuz zaman çok daha kötü yaklaşımlar gözlemliyorsunuz. Siyasal İslam, Müslümanlara saldırmak amaçlı kullanılan, içi boş ve popülist bir savaş ifadesi olarak ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle topluma karşı sorumluluğu olan siyasi isimlerin, Müslümanları siyasal İslamcı diye tanımlamasının ciddi kaygıya yol açtığına dikkati çeken Vural, İslam Cemaati olarak ülkede yapıcı çözümler bulmak için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Vural, siyasi enstrüman ve pervasızca saldırı unsuru olarak kullanılan “siyasal İslam” ifadesinin bilimsel temelde daha doğru yorumlanması için çalıştıklarını anlattı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *