Erdoğan: ‘Yeni Zelanda hesabını sormazsa biz sorarız’

Erdoğan: ‘Yeni Zelanda hesabını sormazsa biz sorarız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyasına dün de devam etti. Karadeniz Ereğli’de konuşan Erdoğan, Yeni Zelanda’ya, katliamın hesabını sor yoksa biz sorarız diye seslenirken, ‘biz idamı kaldırdık yanlış yaptık’ dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Karadeniz Ereğli mitingine katıldı. Burada yaptığı konuşma sırasında yaptığı iki vurgu dikkat çekti.

Yeni Zelanda’ya, ‘Bu işin hesabını sor yoksa biz sorarız’ diye seslenen Erdoğan şöyle dedi:

“(YPG ile bizim sorunumuz yok) diyor. ‘YPG bize zarar vermez’ diyor. Kim diyor, Bay Kemal. Ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yapılan oyunu gösteriyor. Anadolu yakasında duracakmışız, Avrupa yakasında duramazmışız. Sen kimsin ya? Terbiyesiz, ahlaksız, sen kimsin? İbadette olan 50 kardeşimizi kalleşçe, adice, alçakça öldürdün. Ama bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını eğer Yeni Zelanda sormazsa, öyle veya böyle biz, bunun da hesabını sormasını biliriz. Efendim ‘Bizim yasalarımızda 15 yıldan daha fazla mahkumiyet yokmuş’… Ya ne diyorsunuz? İbadetini yapan 50 Müslümanı katledecek, sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. Ya bu insan hayatı, canı ne kadar ucuz? Eğer yasalarında böyle bir şey yoksa yeni yasal düzenleme yap, bu tür katillere de hayat hakkı tanıma.”

İdam konusunda da yanlış yaptıklarını savunan Erdoğan şöyle dedi:

“Biz örneğin bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık, bana göre yanlış yaptık. Niye? Zira 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenlerin ağırlaştırılmış da olsa, müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor.  Ve hep söyledim, yine söylüyorum, eğer bizim Parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda Parlamentosu eğer kalkıp da bu adamla ilgili karar vermiyorsa, ben de Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli olarak tartışırım. Zira bu iş bu kadar ucuz değil, gereğinin yapılması gerekir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *