Üstün Gökmen’in sözlerine tepkiler

Üstün Gökmen’in sözlerine tepkiler

“Başörtülü rehberlik öğretmeni olmaz” diyen Prof.Dr. Üstün Gökmen’e tepkiler devam ediyor.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programa katılan Prof. Dr Üstün Dökmen, başörtülü öğretmenler için skandal sözler sarf etti. Binlerce eğitimciyi hedef alan Dökmen, “Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü olamaz. Meslek icra edilirken ‘inşallah, maşallah, hayırlısıyla’ gibi cümleler sarf edilmemelidir” dedi. Twitter’da olay olan sözlerle ilgili kullanıcılar, “yazıklar olsun, zavallı Üstün Dökmen, hala kılık kıyafete karışandan ne olur peki?” gibi yorumlar yaptı.

İlk tepki Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan geldi

Yeni Şafak’ın haberine göre, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenleri aşağılayan Üstün Dökmen’e tepki gösterdi. Konuyla ilgili tweet atan Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“İki noktada üzüntümü ifade etmeliyim. Birincisi: Yıllardır bu adamlar bilim adamı, akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler. Zulüm, onların direncine rağmen kararlı mücadelemizle son buldu. Üzgünüm, çünkü hala itibar görüyorlar.İkincisi: Bu nasıl bir Milli Eğitim hafızası ki, bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiç bir şey yokmuş gibi davetler alıyor. Araştırdım. Mutfakta biri mi var diye. Evet mutfakta biri var ve ‘gezici’. Bu yaşananlardan umarım bu kez bari ders alınır.”

Bu cüreti nereden alıyor?

Dökmen’in söylemlerine karşılık Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi, şu açıklamada bulundu:

“Üstün Dökmen, bilim ve psikoloji adı altında kin kusarken, bu cüreti nereden almaktadır? Başörtülüsü, başörtüsüzü barış içinde ve kardeşçe yaşadığımız bir toplumda, sürekli ‘başörtüsünden çekiştirmek’ hangi klinik vakanın tarifidir? Ya da 28 Şubat’ta psikolojisi harap edilmiş binlerce kardeşimizin yenmiş hakkı hangi bilimsel tarif ile iade edilebilecektir? Belli ki şer uyumamaktadır, bazen siyasetçi, bazen bürokrat, bazen de psikolog olarak karşımıza çıkmaya ve değerlerimize bazen direkt, bazen de süslü cümlelerle küfretmeye devam etmektedir. ‘Bin yıl sürecek’ 28 Şubat’ın zulüm süreci hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. Tam da o dönemi lanetlediğimiz günlerde gerçekleşen bu olay vesayete selâm göndermek, zulmü geri çağırmak değil midir?”

“Kendisini aydınlık Türkiye’ye davet ediyorum”

AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen’in Sakarya’da bir konferanstaki sözlerine tepki gösterdi.

“Ülkemizde birçok başörtülü öğretmenimiz, iş kadınımız ve bilim insanımız varken, köhnemiş düşünceleriyle Üstün Dökmen, yeni Türkiye’nin özgürlükçü düşünce dünyasını görememektedir. Kendisi de çok iyi bilmektedir ki başörtüsünün bir meslek dalı icra etmeye engel bir kanıtı da yoktur. Kendisini, başörtüsü tartışmalarını geride bırakan, aydınlık yeni Türkiye’ye davet ediyorum.” ifadesini kullandı.”

Başörtülü Milli Eğitim Müdürü tepki gösterdi

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, kendisinin de 28 Şubat başörtüsü mağduru olduğunu belirterek, o süreçte 6 yıl örtüsü sebebi ile mesleğini yapamadığını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

“Rehber öğretmenlere yönelik bir seminer. Seminer boyunca programda değildim. Programın bitiminde salona geldim. Dökmen’in programda sarf ettiği sözleri duymadığım ve orada herhangi bir arkadaşımın bu konuda bana bilgi vermediği için herhangi bir tepki göstermem mümkün değildi. Eğer sarf ettiği sözleri duymuş olsaydım toplantıyı o anda bitirirdim. Değil Üstün Dökmen kim olursa olsun bu tür konuşmalara prim verecek bir insan değilim.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *