Timurtaş hocanın oğlu oraya neden atandı? 

Timurtaş hocanın oğlu oraya neden atandı? 

‘Kürsülerin Fatihi’ namıyla bilinen merhum Timurtaş Uçar’ın oğlu Bekir Uçar’ın Milli Piyango’ya başkan olarak atandığı bildirildi. Yapılan atama, Timurtaş hocanın sevenleri arasında infiale neden olurken, atamanın topluma açık bir mesaj niteliğinde olduğu da ortaya çıkıyor.

Söz konusu atamanın ardından Milli Gazete bu haberi, Timurtaş hocaya atıfla şu şekilde verdi:

Son yıllarda birçok değerimizi yitiriyoruz. Dejenere ediyoruz… Adının başına “Milli” kelimesini ekleyerek daha da cazip hale getirilmeye çalışılan ülkemizdeki en büyük kumar sektörünün başına hayatı boyunca haramlara karşı mücadele etmiş olan Timurtaş Hocamızın oğlu atandı. Bu adım devlet eliyle oynatılan kumarla mücadeleye büyük zarar vereceği gibi Timurtaş Hocamızın aziz hatırasına da büyük bir saygısızlıktır.

Son devrin en büyük İslam âlimlerinden ‘Kürsülerin Fatihi’ namıyla bilinen ve 2000 yılında aramızdan ayrılan merhum Timurtaş Uçar Hocaefendi’nin oğlunun devlet eliyle oynatılan yasal kumar Milli Piyango İdaresi’ne başkan olarak atanması inançlı kitlelerde üzüntüye sebep oldu. Etkili sohbetleriyle milyonlarca insanın yanlıştan dönmesine vesile olan, haramlara karşı şiddetli duruş ve söylemleriyle ün yapan Timurtaş Hocaefendi’nin ailesinden birinin adeta resmi kumarhane gibi çalışan Milli Piyango’ya başkan yapılması binlerce kişinin tepkisini çekti.

Timurtaş Hoca, vaazlarında kumar günahından kaçınmayı tavsiye ederken kumar oynayanları ise şu sözlerle eleştirmişti:

“Diyelim ki bir Müslüman günah işliyor. Nefsini günaha sokuyor. Günah işleyen efrada selam veremezsiniz. Mesela daha önce söylemişimdir, bir kahvehaneye girdiniz, içeride oyun oynanıyor. İskambil, briç, poker oyunlarının her çeşidi haramdır. Bir kısım insanlar bir masanın başına toplanmış oyun oynuyorlar, bir kısım insanlar da oyun oynayanları seyrediyor, bir kısmı ise köşede oturuyor. Kim oyun oynayan kişilere selam verirse vallahi cehenneme gider. Selama ehil değildir onlar. O günahı işledikleri anda Allah onlardan rahmetini kesmiştir. Onlara selam veremezsin. Nisa Sûresi’nin 140. ayet-i kerimesinde hüküm ortaya konmuştur. “O size kitapta şunu indirmiştir: Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini yahut onların alaya alındığını işittiğiniz zaman, onlar başka bir söze geçmedikçe kendileriyle beraber oturmayın; aksi takdirde şüphesiz siz de onlar gibi olursunuz. Bir Müslüman’ın nefsi ancak Kur’an hükümlerini tatbik etmekle ıslah olur. İslami hükümlere nefsimizi uydurmadığımız müddetçe Müslüman olduğumuzu söylemek mümkün değil.”

“DÖRT MEZHEPTE DE HARAMDIR, HARAMDIR, HARAMDIR”

Timurtaş Uçar Hocaefendi bir başka sohbetinde Milli Piyango’nun vebalini ve fıkhen asla caiz olmadığını şu cümlelerle ifade etmişti: “Bir Müslüman Milli Piyango’dan asla bilet alamaz. Piyango’dan bilet almak, o çıkan parayı kullanmak haramdır. Bunu alan vallahi cehennemliktir. İsminin başında milli olması haram olmasını değiştirir mi? Milyonlarca insan belki bana para çıkar diye bir hayale, bir umuda para yatırıyor, böyle bir alışveriş dört mezhebe göre haramdır.”

Muammer Çolak görevinden alındı. Genel Müdür Çolak’ın yerine Timurtaş hoca’nın oğlu atandı. Bu atama kurumun internet sitesinden de duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun verdiği haram fetvası

Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan Piyango, Toto, Loto, İddaa, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Cezmi
    8 Aralık 2019, 18:35

    Nuh peygamber in ogluda iman etmemiş tir.Ama onu oraya maksus atıyorlar. Hiç mi kimse yok yazıklar olsun bence soyadını değiştirmeli

    REPLY