Yeni parti için Enver Aysever’in yorumu: ‘Liberaller boşa hayal kurmasın’

Yeni parti için Enver Aysever’in yorumu: ‘Liberaller boşa hayal kurmasın’

Davutoğlu liderliğinde yeni parti kurma çalışmalarına bugün Cumhuriyet’teki yazısında yer veren Enver Aysever, “RTE bunca eli güçlü, iktidarda kalmaya mecburken, üstelik Gül ve arkadaşları bunca ödlekken kimse (liberaller) boşa hayal kurmasın!” dedi.

Aysever, “31 Mart gecesi ne olacak?” başlıklı yazısında genel değerlendirmelerin yanında “Yeni partiyi kim kuruyor?” sorusuna da yanıt aradı. Aysever bu parti ile ilgili şunları yazdı:

“Büyük kesimler RTE’nin keyfi uygu­lamalarından o kadar yıldılar, yoruldu­lar ki, yerine kim gelse eyvallah edecek haldeler. Bu son derece tehlikeli, yan­lıştır. Bunu gören Kılıçdaroğlu Cum­hurbaşkanlığı seçimlerinde “Gül” adı­nı gündeme getirdi. Bu ne anlama ge­liyor derseniz; Özal benzeri, geniş ta­banlı, dört eğilimli merkez sağdan başka şansımız yoktur, demektir. Yenilgi, tesli­miyet budur. Bu söylem 12 Eylül ideolo­jisidir, neo-liberal sefaletin tarifidir. AKP tam da bu tezlerle bugüne gelmiş, ülke­yi yoksul, cahil hale getirmiştir. Şimdi si­yasal İslamcıların okumuş(!) kanadı yeni bir parti kuruyor.
Yenibirparti.org sitesinden aynen alı­yorum: “Kendisini merkez sağda ko­numlandıran ve dört eğilimi bir ara­ya getirecek olan partimizin kuruluş ça­lışmaları. Kurucu kadromuz ve partimi­zin ismi politika ve vaatlerimizin kadro­muzun gölgesinde kalmaması için stra­tejik bir tercih olarak uygun göreceğimiz tarihe kadar açıklanmayacaktır.” İçinde Babacan olacak, arkadan Davutoğlu, Gül ittirecek, üç beş liberal, solun dev­şirmesi de eklendi mi al sana dört eği­limli parti! Yeni ANAP demektir bu. Ne­den ihtiyaç doğdu? Çünkü RTE siyasal İslamcı özünü artık gizlemiyor. Küre­sel oyuncular, sermaye (her türlüsü) bu­na daha fazla dayanmak istemez. Me­ral Akşener olmadı, tek başına Kılıçda­roğlu çözüm değil, merkezde güçlü ya­pı için bu oluşum şart! İddia bu. Lakin RTE bunca eli güçlü, iktidarda kalmaya mecburken, üstelik Gül ve arkadaşları bunca ödlekken kimse (liberaller) boşa hayal kurmasın!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *