Bankalar, hayatı ve teknolojiyi sıkı takip ediyor

Bankalar, hayatı ve teknolojiyi sıkı takip ediyor

Kapitalizmin ana motoru olan bankaların, sosyal hayat ile birlikte bütün gelişmeleri ne kadar sıkı takip ettiğini gösteren yeni bir açıklama yayınlandı.

AA muhabirinin bir bankanın Genel Müdür Yardımcısı ile yaptığı görüşme, Türkiye’de bankacılık sektörünün neden bu kadar hızlı ve güçlü büyüdüğünün de bir göstergesi niteliğinde. Aktif Bank Genel Müdür Yardımcısı Toker, 8 milyon müşterileri bulunduğunu ve bütçelerinin yüzde 20-25’ini teknolojiye yatırdıklarını anlattı.

Haberin detayları şöyle:

Aktif Bank Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Betügül Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktif Bank’ın daha çok finansal teknoloji vizyonu üzerinden ilerlediğine işaret ederek, “Önümüzdeki 5 yıl içinde Aktif Bank olarak dijitalleşme ve müşteri yönetiminde analitik kurgular sağlayan, yaptığı birçok yatırım ile farklı sektörlerde hizmet veren, varlıklarının kalite yapısını belli ölçekte tutmaya devam eden, yatırım bankası profilini Türkiye’de sürdürmeye devam edeceğiz.

Ödeme sistemleri son 5 yıldır mobili çağrıştırsa da 5 yıl önce ödeme sistemlerinin kralı ya da kraliçesi kredi kartlarıydı. Son 5 yıldır ödeme sistemlerinde mobille ilgili yapıları daha çok konuşuyoruz. 5 yıl önce kredi kartının baskın olduğu bir yapıyı konuşuyorduk. Artık mobil ve kart dünyası iç içe geçti ve daha kullanıcı dostu teklifler ile tüketicinin karşısına çıkmaya başladı. Türkiye, banka kartlarıyla tüketicinin harcama yaptığı bir yapıya da zemin sağladı ancak Avrupa pazarı gibi olması için daha zaman var.

“Türk insanı ortalama 2,5 saatini akıllı cihazında geçiriyor”

Betügül Toker, müşterilerin mobil kullanım alışkanlıklarındaki değişimlere değinirken, “Aktif Bank olarak yaptığımız analizlerde müşterilerimizin yüzde 70’i mobilden, yüzde 30’u bilgisayarlardan internet bankacılık hizmeti alıyor. Türk insanı ortalama 2,5 saatini akıllı cihazıyla geçiriyor. Bunun içinde sosyal medya da, bankacılık işlemi de var. Durum böyle olunca bankalar, teknoloji kurumları, hatta finansal teknoloji platformları akıllı cihazların üzerinde bir şey geliştirmeye kaydı. Dijitali artık mobille birbirine geçirir olduk. Aktif Bank olarak toplam bütçemizin yüzde 20-25 bandını teknolojiye yatırıyoruz. Türkiye’de piyasa ortalaması yüzde 12 ila 15 arasında değişiyor.” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *