Hamas: Abbas kendinden başka kimseyi görmüyor!

Hamas: Abbas kendinden başka kimseyi görmüyor!

Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı’nın ve ekibinin Batı Yaka’yı Filistin’in geri kalanından koparmayı hedefleyen adımlarının kabul edilemez olduğunu, yapılanın ABD planı ile paralel olduğu vurgusunda bulunda. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın “kendinden başka hiç kimseyi görmeyen bir adam” olduğunu ifade etti.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, dün (23 Şubat Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, Hamas’ı ve Gazze Şeridi’ndeki direniş gruplarını hedef alan düşmanca söylemin Yüzyılın Anlaşması’yla paralel olduğunu kaydetti.

‘Direnişle uğraşmak yerine İşgali sonlandırmaya uğraşsın’

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Hüseyin Eş-Şeyh’in Hamas’ın Filistin sahasındaki geleceğiyle ilgili önemli kararlar alma tehdidine de değinen Kasım, “Eş-Şeyh, Hamas’ı ve direniş gruplarını bitirmek yerine işgali sona erdirmek için çalışmalı” dedi.

Fetih liderlerinden Hüseyin Eş-Şeyh, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Hamas tüm kırmızı çizgileri aşmaya ve komplocularla işbirliği yapmaya devam ediyor” demişti.

Hamas’a sert, İsrail’e yumuşak

Hamas sözcüsü Kasım, Filistin Yönetimi’nin direniş gruplarına yönelik düşmanca tavrını eleştirerek, Gazze Şeridi ve Hamas’a karşı oldukça sert bir dil kullanan Filistin Yönetimi’nin işgalcilere karşı tavrının ise gayet yumuşak olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *