Netflix isminin ardında kimler var?

Netflix isminin ardında kimler var?

“Morgan Stanley, JP Morgan vs ABD Merkez Bankasını 1913 yılında Jekyll adasında kuran aileler, yani dünya finans sistemine yön verenler Netflix’in arka plandaki sahipleri.”

“Netflix ve Türk Sineması konusunda, Sabah’tan Hıncal Uluç ‘Netflix’i bilmek gerek’, Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök ise ‘Dün gece Türk Sinema Sektöründe devrim oldu’ yazmış. Netflix’i tanımıyorlar anlaşılan. Netflix nedir, amaçları ne, sahipleri kim? Bu akşam analiz edeceğim” diyen Abdullah Çiftçi, dün akşam bu analizini Twitter’daki takipçileri ile paylaştı. 34 mesajdan oluşan paylaşımında Çiftçi, Netflix adı verilen dijital platformun, özellikle çocukların ve gençlerin algı yönetimini gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirterek, bu alanın yabancılara bırakılmaması gerektiğini, aksi takdirde kimseye bir şey söyleme hakkının kalmayacağını belirtti.

İşte o açıklamalar:

1- Netflix kimin şirketi? Bir şirketi yöneticileri üzerinden değil sahipleri ve sahiplerinin “inancı/aklı” üzerinden okumak gerek. Küresel şirketlerde genelde görünen sahiplik ile gerçek sahiplik farklıdır. Netflix bir Morgan Stanley şirketidir. Yani Rothschild şirketi.

2- Morgan Stanley, JP Morgan vs ABD Merkez Bankasını 1913 yılında Jekyll adasında kuran aileler, yani dünya finans sistemine yön verenler Netflix’in arka plandaki sahipleri. Netflix “Organize işler sazan sarmalı” filimini tesadüfen görüp beğenip almadı. Mayıs 2018 tweet ekte:

3- 21.yy Dijital Dünyasında “algı yönetimi” sosyal medya platformları ve dijital film, oyun platformları ile yönetiliyor/yönetilecek.

20.yy’da Hollywood’un arkasındaki “akıl” 21.yy’da Netflix üzerinden “dijital sinema” ile sinema sektöründe yeni bir yön çiziyor

4- Netflix’in Yönetim Kurulu Üyesi Mathias Döpfner aynı zamanda Axel Springer SE’nin CEO’su ve icra kurulu başkanı. Axel Springer eskiden Doğan Medya’nın da ortağı idi. Axel Springer öldü ve şirketi İsrail devletine bıraktı.

5- Netflix’in yönetim kurulu üyeleri ekte. Üyelerin biri Micrsoft’un, biri de Facebook’un yönetim kurulu üyesi. Yani Dijital dünyanın ana oyuncuları aynı zamanda Netflix’in içinde. Şirket şeması dökülürse işin ucu NSA (Ulusal Güvenlik Ajansı)na uzanabilir.

6- Netflix’in halka arz dilen bölümünde yatırımcı çok fon var. Ama bunlar ticari olarak orada. Arka plandaki “organize akıl oyun kurucudur”
Netflix’in yatırımcısı fonlar da ekte.
https://money.cnn.com/quote/shareholders/shareholders.html?symb=NFLX&subView=institutional …

7- Şu anda Beyaz Saray Güvelik Danışmanı John Bolton ABD hükümeti için ne kadar önemli biri görüyoruz. Bolton’dan önce bu görevi Susan Rice yapıyordu. Susan Rice Netflix yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Ne alaka?

https://media.netflix.com/en/press-releases/ambassador-susan-e-rice-appointed-to-netflix-board-of-directors …

8- Rusya Kültür Bakanı 2016’da Netflix için bir açıklama yapmıştı. Ektedir.

9- Facebook yönetim kurulu üyesi olan Reed Hastings 1997 yılında Netflix’i kurdu görünüyor ama Netflix’in yönetiminde ve arkasında olanlar Batının finans sistemi ve istihbarat kurumlarının içinde olan isimler. Netflix ile ne amaçlanıyor?

10- Netflix Yönetim Kurulu Üyesi Rachel Whetstone, daha önce Google ve Facebook ve Uber’de çalıştı. Aynı zamanda İngiltere’de Başbankan Theresa May’ın partisi olan Muhafazakar Partide politika danışmanlığı yaptı. Suzan Rice ABD hükümetinden Rachel Whetstone de İngiliz hükümetinden

11- Netflix gelecekte muhtemelen Mikro ödeme girişimi SatoshiPay ile Blockchain tabanlı bir ödeme sistemi kuracak. Yani üyelik aidatları kripto paralar ile tahsil edilecek. Netflix Satoshipay ile anlaşma yaptığında bu Tweetimi hatırlayın

12- ABD’de satanistlerden oluşan bir grup, Netflix yapımı Sabrina’nın Tüyler Ürpertici Maceraları dizisi nedeniyle 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Satanist grup, dizide yer alan tanrı figürünün kendi heykelleri Baphomet’e (Şeytan) benzediğini iddia etmişti ama anlaştılar

13- Netflix sadece para kazanma amacı ile kurulmadı
Amaç, dünya çapında “algı yönetmek” kitleyi yönlendirmek.
Örneğin ABD’de NetFlix’te yayınlanan ‘Designated Survivor’ dizisinde FETÖ aklanıyor. Dizide ABD Başkanı FETÖ’ye ülkemizde güvendesin diyor.
https://www.yenisafak.com/gundem/rezaletin-finansoru-feto-2831151 …


14- Netflix’te yeni yayınlanmaya başlayan Collateral isimli mini dizide Kırkıkale için ‘Dünyanın en berbat yeri’ ifadesi kullanıldı. @BeyazitKaratas ın konu ile ilgili yorumu ekte
https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=Zs6fXaI0pqY …

15-  Netflix’in Türkiye’ye özel “La Casa de Papel” 2. sezon Tanıtım Fragmanında Fransa’daki sarı yelekliler gibi “Kırmızı Tulumlular” Kadıköy’de toplanmıştı ve ne anlama geldiği üzerine tartışmalar olmuştu

16- Medyascopetv’de “Netflix Mossad’ı seviyor” başlıklı bir yazı çıkmıştı. Ektedir:

Netflix Mossad’ı seviyor

17- Buraya kadar yazdıklarımdan Netflix’in sıradan bir Dijital Film Platformu olmadığını gördük. Peki Netflix nedir? Netflix ile amaçlanan ne? İlk maddenin altında sizlerden gelen yorumlarda bunun cevabı da var aslında.

18- Dijital Dünya her alanda olduğu gibi Sinema Sektörünü de kökünden değiştirecek, dönüştürecek ve yeni bir konsept getirecek. Bu sonradan ortaya çıkan bir durum değil peşinen planlanan, tasarlanan bir proje.

19- Türkiye’yi etkileyen sinema sektörü, rol model olan oyuncular, yapımcılar vs hepsinin cirosu 175 milyon dolar. Bunun da yüzde 61’i yerli filmlerden geri kalan yüzde 39’u yabancı filmlerden.
Yani Türk Sinemasının yıllık cirosu bir AVM parası bile değil.

20- Türk Sinema Sektöründeki yapımcılar, oyuncular vs 21.yy Dijital Dünyasını anlamaktan uzak, kendi işinde gücünde olanlar insanlar. Para kazanmak, ün, nam sahibi olmak istiyorlar. Netflix’in arkasındaki akıl bunu benden daha iyi görüyor. Ve satın almaya geldiler. Alacaklar da.

21- Netflix kendi işini yapıyor. Dünyanın her tarafından filmler sunuyor. İzleyici için bulunmaz fırsat. Netflix’in abone sayısı 2018 yılı ikinci çeyreğinde 130 milyon. Türkiye’deki abone sayısı şimdilik 65 bin (kullanıcılar ile 170 bin) Ama bu sayı yakında füze gibi fırlayacak.

22- Netflix’i yöneten Küresel akıl “reel dünyada” yaptıkları uluslararası siyasal, ekonomik vs. operasyonları Netflix üzerinden algı yönetimi ile tersine çevirecek gücü istiyor. Dünya genelinde 500 milyon aboneye ulaşacak. 500 milyon kişiye istediğin filmi göster!

23- Netflix Türk Tarihini çekecek. Netflixte’ki Marco Polo, Vikingler gibi dizilerin benzeri Türk Tarihi için de çekecekler. Türk tarihi ile ilgili film çekilirken film danışmanlarının ve senaristlerin kim olduğu oldukça önemli.

24- Netflix tüm dünyada sinema izleyicisinin “davranış istatistiklerine” hakim olacak. Yapay zeka analizi ile elde edilecek veriler hem reklam amaçlı hem de geliştirecekleri yeni projeler için kullanılacak.

25- Netflix’e kızmak anlamsız. Adamlar vatandaşın tercih edeceği bir proje yaptılar ve yapacaklar da. Sinema salonları seyirciyi Netflix’e kaptırıyor. DijiTürk gibi kablo yayınları da seyirciyi Netflix’e kaptıracak.
Peki Türk Sinema Sektörü ne yapmalı?

26- Türklerin binlerce yıllık tarihi var. Osmanlı bakiyesi olarak Afro-Avrasya’da geniş bir etki alanı var. Yani etkilenebilecek 2 Milyar insan var. Yani bu alan Netflix benzeri bir proje geliştirilebilir. Maliyeti de bir AVM fiyatını geçmez. Çok da karlı olur.

27-Bizler büyük büyük konuşuyoruz ama büyüklüğümüze uygun proje geliştiremiyoruz. Dijital dünyada boş alan çok ve herkese fırsat var. Kurulacak bir dijital platform ile “algı yönetimini” Türkiye de yapabilir.

28- Dijital Dünyada algı yönetiminde 99 doğru verilir ama araya 1 de kurgu konulur. Bu nedenle seyirci genelde anlamaz. Kitle en kritik anda kurguları anlamaz. Kurgucuları zaten gören yok.

29-Fransa kendi vatandaşı olan “Sarı Yelekliler” ile baş edemiyor.
20 yıl sonrayı düşünün. Dijital Dünyadan formatlanan gençleri ailesinden, kendi devletlerinden çok dijital dünyanın “yapay zekası” tanır.
Yani dünya sokakları için hareketli yıllar gelecek/getirilecek

30-  20.yy’da lider, yönetici vs satın alıp ulus devletlerin halkına diz çöktürmek isteyenler, 21.yy’da dijital algı yönetimi ile halkı/kitleyi yönlendirip ulus devletlerin liderlerine diz çöktürme peşindeler.
Yani, Devlet yönetimine talip olanlar geleceği/geleni görmeli.

31- Netflix ile ilgili olmayan bir şeyi yazmadım. Netflix’in Web sitesinden ve Google’de olanları değerlendirmenize sundum.

21.yy Dijital Dünyasını anlamayanlar gelenekçi tavırlarını sürdürseler de eninde sonunda kaybeder. Bu nedenle Dijital Dünyada ne yapılabilir üzerine düşünmeli

32- Burada Netfilix’in sahiplerinin, yöneticilerinin kariyer açısından ne kadar önemli ve akıllı insanlar olduğunu anlatmak istedim. Bizim yöneticiler de kitleyi etkileyen sinema sektörünü ciddiyetle ele alarak “Dijital Sinema Platformu” geliştirilmesinin önünü açmalı.

33- Önemli Sinema salonları Güney Koreli Mars Sinema Grup’ta.
Dijital platformda Netflix’in kontrolüne geçecek
Yöneticiler yol göstermez, çözüm sunmaz ise film yapımcıları da Netflix ve Mars Sinema Grup ile masaya oturmak zorunda.
Bu nedenle kimse kimseye bunu niye yaptın diyemez

34-Çocukların, gençlerin “algı yönetimi” yabancılara bırakılırsa beklenen gelecek gelmez.
Okuyan,
Retweet/Beğeni yapan,
Bilgi/öneri ile katkı veren arkadaşlara
Teşekkür ederim.
Eyvallah
Hayırlı geceler

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

6 Comments

  • Turan Erten
    23 Mayıs 2021, 15:39

    Allah razı olsun bilgilendirme için. Bütün gayretimizle mücadele etmeliyiz. Netfilix in ne kadar alcakca emellerin elinde olduğunu anlatmak ve alternatif geliştirmek için. Öncelikle de kendimiz bu ürünlerin aleti olmamalıyız.. Cenab-ı Hak bizleri muhafaza etsin inşaallah.

    REPLY
  • İbrahim
    16 Nisan 2020, 10:38

    Aman allahım ne günlere kaldık. Çoluk çocuğumuzu kimlerin eline bırakıyoruz. Allahım yarat şu karanlık gecelere bir NUR !
    Neslime böyle bir dünya bırakmak istemiyorum. Allahım katından bir RAHMET indur.
    Halimi kime şikayet edeyim dijitali de çok kullanamıyorum. Katından bir NUR
    Yakındır karanlık gecelerin nurlu sabahı

    REPLY
  • SELAMİ
    12 Nisan 2020, 06:31

    Çözüm çok iyi : alternatifi bir avm parası bile değil, getirisi yüksek.

    REPLY
  • SELAMİ
    12 Nisan 2020, 06:24

    Bu namusuzların(netfiliks) kökünün biryerlere değdiği belliydi. Allah razı olsun.

    REPLY
  • Hüseyin Akarçeşme
    11 Nisan 2020, 22:45

    İyi insanlar İçin İyi insanlık İçin
    Görevimi yaptım

    REPLY