İktibas Şubat sayısı çıktı

İktibas Şubat sayısı çıktı

ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye karşı dile getirdiği ekonomik tehditin, kapak ve yorum konusu yapıldığı İktibas’ın yeni sayısı çıktı.

Başkan Trump’ın Suriye’den çekilme kararı sonrası, Türkiye’nin bölgede ABD ile müttefik Kürt unsurlara yapacağı bir hamleyi engellemeye dönük olarak paylaştığı tehdit mesajı derginin yorum sayfalarında çeşitli boyutları ile değerlendirildi. Küreselleşmiş dünya ekonomisi içerisinde böyle bir ekonomik saldırının mümkün olup olmadığı, bununla birlikte, ABD başkanının niçin bu kadar açık bir dille Türkiye’yi tehdit edebildiğinin de incelendiği yorumda, Suriye’nin kuzeyinde kurulacak güvenli bölge ve Suriye’deki gelişmelerin ne yöne evrilebileceği ile ilgili tahmin de yürütülüyor.

Türkiye gündeminde her zaman bir yeri olan ve zaman zaman duyulan ihtiyaca binaen en üst sırasına da yükselebilen Af meselesi, dergide değerlendirilen bir başka konu. Bu ay ikinci bölümü yayınlanan yazıda, beşeri sistemlerde af mefhumunun uygulama şekilleri ve sistemin genel ideolojik karakterinin bu alanda getirdiği sonuçlar üzerinde duruluyor.

482’inci sayısı yayınlanan dergide bu ay, derginin kurucusu Ercümend Özkan’ın oğlu ile yapılmış uzun bir röportaj da bulunuyor. Bir baba, eş, aile reisi, iş sahibi ve tabii ki dava adamı olarak Ercümend Özkan’ın konuşulduğu röportaj iki bölüm halinde okuyucuya sunuluyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *