İstifa tartışmaları sona erdi

İstifa tartışmaları sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa etmesine gerek olmadığını söylediği Meclis Başkanı Binali Yıldırım dün, katıldığı bir tv programında, istifa edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile dahil olduğu istifa tartışması dün Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklama ile sona erdi.

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, “(Belediye başkanlığı) Aday müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığını bırakacağım.” dedi.

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk’te Buket Aydın’ın sunduğu “40” programında, soruları yanıtladı.

“Meclis Başkanı iken Belediye Başkanlığı için yarışmayı neden kabul ettiniz?” sorusu üzerine Yıldırım, her şeyin bir ilki bir de sonu olduğunu söyledi.

Kendisine hep ilkler ve sonların nasip olduğunu savunan Yıldırım, şöyle konuştu: “Eğer size bir ihtiyaç duyulduysa bir yerde, onu ‘kabul etmiyorum’ deme hakkınız ve lüksünüz yok. Görevin büyüğü, küçüğü olmaz. Milletvekili oldum, bakan oldum, bakanlıktan ayrıldım yine çalışmaya devam ettim, tekrar bakan oldum, tekrar çalışmaya devam ettim. Bakanlıktan tekrar ayrıldım seçim öncesi. Üç sefer ayrıldım, dört sefer geldim ve Başbakanlık görevi nasip oldu, partimiz, Cumhurbaşkanımız uygun gördü, Başbakanlık yaptım. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapmam gerekti, onu da seve seve kabul ettim. İstanbul benim ömrümün geçtiği şehir.”

‘Müracaatımla birlikte görevimi bırakacağım’

Kendisi hakkında çıkan “istifa” tartışmalarına değinen Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu bir ilk, mevzuatta bir Meclis Başkanı’nın Belediye Başkanlığı’na adaylığı düşünülmemiş. Onun için de bu kanunlarda yazılmamış. Adaylığım açıklandığında herkes şaşırdı, ‘Acaba şimdi ne olacak?’ Hukukçular kendi aralarında tartışmaya başladılar. Kimisi diyor, ‘Herhangi bir yasak yok. Belediye başkan adayı olabilir, istifa etmesine gerek yok.’ Bir kısmı da diyor ki, ‘İstifa etmelidir.’

Neyse, şunu özetle söylemek istiyorum; Benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. Bizim İstanbul’u, İstanbul’un geleceğini konuşmamız lazım. İstanbul’un sorunları, gençleri, kadınları, İstanbul’u nasıl büyütürüz, ekonomisini nasıl güçlendiririz, bunu konuşmamız gerekirken anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Kaldı ki ben resmen aday bile değilim. Partim aday göstereceğini açıklamış. Yapılmayan bir işlem üzerinden bir tartışmanın gidiyor olması çok rahatsız edici bir şey.

Burada ilk defa açıklıyorum, kararını verdim. Adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevimi bırakacağım. Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı’ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım.”

‘Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibariyle tamamdır’

Yıldırım, “Ben bıraktığım yere dönüp tekrar bakmam. Hayatım boyunca bıraktığım yere tekrar bakmadım, orayı yönetmeye kalkmadım. Öyle bir huyum vardır. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibariyle tamamdır, orada görevimi tamamlamış olacağım ve ondan sonra seçime kadar tam kapasite İstanbul’la, İstanbullularla, İstanbul’un sorunlarıyla İstanbul kampanyasıyla vaktimi geçirmiş olacağım.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *