Hamas’tan Abbas’a yeni hükümet uyarısı

Hamas’tan Abbas’a yeni hükümet uyarısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın uzlaşıdan uzak yeni bir hükümet kurmasının tek başına hareket etme ve keyfi davranma politikasının devamı olduğunu belirtti.

Ebu Zuhri, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ulusal uzlaşı olmadan kurulacak her hükümetin meşruiyetten yoksun olacağını ifade etti.

Fetih Hareketi, Hamas’ın katılmayacağı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyesi grupların katılacağı yeni bir hükümet kurulması için istişarelerin başladığını ve yeni hükümetin görevinin seçimlere hazırlık olacağını açıkladı.

Bu arada, Filistinli gruplar yeni kurulacak hükümete katılma konusunda henüz herhangi bir davet almadıklarını bildirdi.

Filistinli grupların sözcüleri, Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin de katılımıyla ulusal uzlaşı sağlanmadan hükümete katılmayı ve seçimlere gitmeyi reddettiklerini söyledi.

Filistin hükümeti, Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan 2014’de Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Gazze kentinin batısında yer alan Eş-Şati Kampı’ndaki evinde imzalanan uzlaşı anlaşmasının ardından kurulmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *