Nihat Hatipoğlu “Gaziantep İslam Üniversitesi”ne rektör atandı

Nihat Hatipoğlu “Gaziantep İslam Üniversitesi”ne rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 üniversiteye rektör atama kararı Resmi Gazete’de yer aldı. Bu atamalar arasında en çok dikkat çeken ise, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yer aldı. Buna göre;

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Handan İnci Elçi,

Beykent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Murat Ferman,

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cumhur Çökmüş,

MEF Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin, atandı.

Hatipoğlu kimdir?

1955 yılında Diyarbakır’da doğan Nihat Hatipoğlu ilkokul eğitimini Diyarbakır, Siirt ve Malatya’da tamamladı. Uşak İmam-Hatip Lisesi’ni ve Uşak Lisesi’ni 1975’te bitiren Hatipoğlu, 1981’de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında “Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü” teziyle doktorluk ünvanı kazanan Hatipoğlu, 2000 yılında Doçent, 2012 yılında Profesör unvanını aldı.

Hatipoğlu, 1985-1987 yıllarında Mısır’da Arapça eğitimi aldı. İmam-Hatip okulu müdürlüğü, Kur’an Kursları müdürlüğü görevlerinde bulundu. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi olarak çalıştı.

Birçok televizyonda dini programlar yapan Nihat Hatipoğlu, bu programlarda kendisine sorulan sorulara verdiği yanıtlarla toplum tarafından tanınan bir isim haline geldi. Ayrıca, programlardan aldığı ücretlerle de medyada oldukça tartışılan isimlerden olan Hatipoğlu, halen bir televizyon kanalında program yapmaya devam ediyor.

Erdoğan’a teşekkür

Nihat Hatipoğlu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Bugün Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandım. Rabbim güzel ve üşkem,ze yararlı hizmetler nasip etsin. Bu görevi bana tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza görevlerinden ötürü teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *