Kahire’de 130 bakan ve müftü dini söylemin yenilenmesi ele aldı

Kahire’de 130 bakan ve müftü dini söylemin yenilenmesi ele aldı

Dünyanın dört bir yanından gelen 130 bakan ve müftü, Kahire’deki dini söylemin yenilenmesi konulu uluslararası bir İslami konferansta buluştu.

Velid Abdurrahman (KAHİRE) – Mısır Evkaf Bakanı Dr. Muhammed Muhtar Cuma, dün yaptığı açıklamada, dünya çapındaki bakanların katıldığı bu konferansın yedi nokta üzerinde durduğuna dikkat çekti. Cuma, bunların ‘ dini söylem, eğitim, medya, aile, ulusal kurumlar, ulusal ve devlet projeleri ve etkisi, imam ve vaizlerin kişiliği ile ülkelerin ve toplumların istikrarına etkilerini inşa etme olduğunu belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, geçtiğimiz Kasım ayında Mevlid-i Nebi kutlamalarında yaptığı konuşmada, isyankâr ve radikal görüşlere karşı dini söylemi yeniden düzenleme çalışmaları çerçevesinde ‘somut önlemler’ uygulamasına başlama çağrısında bulunmuştu.

Evkaf Bakanlığı İslami İşler Yüksek Kurulu 29. Konferansını ‘Ulusal Kimlik, Devletlerin Gelişimi ve Kimliğinin Korunması Üzerindeki Etkisi’ adı altında önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu yıl ilk kez konferansa katılan 20 konuşmacının biyografisi ve görüşlerinin bulunduğu bir kitapçık basılacak.

Şarku’l Avsat

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *