Trump’tan açık tehdit

Trump’tan açık tehdit

Suriye’den çekilme işlemini başlattıklarını ve gerekirse DEAŞ’ı tekrar vuracaklarını belirten Trump, twitter mesajında, Türkiye’nin Kürtlere saldırması halinde Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceklerini söylerken, Kürtlere de ‘Türkiye’yi provoke etme’ mesajı verdi.  

AA’nın haberine göre, Trump twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“DEAŞ’ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye’den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD’nin doğal düşmanları DEAŞ’ı Suriye’de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz savaşları bitireceğiz.”

İbrahim Kalın’dan yanıt

ABD Başkanı Trump’ın bu açıklamasına Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da twitter hesabından yanıt vererek şöyle dedi:

“Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD’nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız.”

“Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD’den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *