Soylu: “İlk kez inisiyatifi tamamen elimize aldık”

Soylu: “İlk kez inisiyatifi tamamen elimize aldık”

İçişleri Bakanı Soylu, “Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele içinde olduğu kimseyi aldatmasın. Biz ilk defa bu mücadelede bu kadar eli güçlü ve inisiyatifi tamamen elimize almış durumdayız.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir otelde düzenlenen “İçişleri Bakanlığının Yapısı ve Mülki İdare Çalıştayı”na katıldı.

Programa eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, Muhterem İnce, İsmail Çataklı ve Tayyip Sabri Erdil ile bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının yöneticileri de katıldı.

2200 yıllık Türk devlet geleneği vurgusu

Soylu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türk milletinin, geçmişini tanıyan bir millet olduğuna dikkati çeken Soylu, Türkiye’nin, 15 devletin ve 2200 yıllık bir devlet geleneğini barındıran bir medeniyetin izlerini taşıdığını vurguladı.

Soylu, Türkiye’nin 15 Temmuz’dan beri çok büyük bir sınav içerisinde olduğuna işaret ederek, bunu bir “varoluş sınavı” olarak nitelendirdi.

Yaşanılan değişimin, sadece 15 Temmuz’un değil esasen 21. yüzyılın mecbur bıraktığı bir süreç olduğunu belirten Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin basit bir siyasi keyfiyet olmadığını bildirdi.

‘İnisiyatifi elimize aldık’

Soylu, “PKK ile mücadele, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ve diğerleri Türkiye için kısa vadede inşallah tamamlanacak işlerdir. Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele içinde olduğu kimseyi aldatmasın. Biz ilk defa bu mücadelede bu kadar eli güçlü ve inisiyatifi tamamen elimize almış durumdayız. Çünkü uzun zamandır elde ettiğimiz birikim, tecrübe, mücadele anlayışı ve bütün bunları gerçekleştirdiğimiz süreçler Türkiye’yi bugün bu noktaya getirmiştir.” dedi.

Eski sistemle meczetme çabası

Yeni yönetim sisteminin fırsatlarını en iyi şekilde geleceğe taşımak gerektiğini ifade eden Soylu, şöyle dedi:

“Bu yönetim sisteminin karşısındaki en önemli tehditlerden bir tanesi, bir önceki yönetim sistemiyle mezcetme çabasıdır. Eğer bu mezcetme çabası, başarıya ulaşırsa bilmenizi isterim ki eskide yaşadığımız birtakım eksiklikleri yeniden yaşamak bizim önümüzde mukadderdir. Bu yeni yönetim sistemi bizim için gelecek adına belki de rekabet ettiğimiz ülkelere karşı bize çok güçlü bir üstünlük sağlayacaktır. Onun için ruhuna, lafzına, anlayışına ve aynı zamanda mekanizmalarına sahip çıkabilmek ve yeni yönetim sisteminin eski hükümet sistemiyle mezcetme alışkanlığından bizzat bizler vazgeçmek zorundayız.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *