Karaman’dan ‘İslam ülkeleri’ne Çin’i boykot çağrısı

Karaman’dan ‘İslam ülkeleri’ne Çin’i boykot çağrısı

Hayrettin Karaman: “Çin’e karşı askeri gücü yetersiz olan İslâm ülkelerinin, Çin mallarını boykot edecek iradeleri de mi iflas etti!”

Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü konu aldığı bugünkü yazısında sarf etti Hayrettin Karaman bu sözleri. Yeni Şafak‘taki makalesinde komünizmin dinsizleştirme programına merhum Tayyip Okiç’in anlattıklarından örnekler vererek başlayan Karaman, “Çin tarafı ile Birleşmiş Milletler’e bağlı İnsan Hakları Konseyi önünde takipte kalmaya” çağıran Dünya Alimler Birliği‘nin bildirisinden alıntı yaptı.

Bununla yetinmeyen Karaman, bunun faydasının olabileceğini ancak daha hızlı sonuç alınabilecek başka bir tedbir önerdi. “Doğu Türkistan (Uygur) Müslümanlarına Çin Zulmü” başlıklı yazısının o bölümünde o önerisini şöyle dile getirdi Hayrettin Karaman:

“Çin’in dini maddi menfaat, ekonomik büyüme, dünya ticaretine hâkim olmadır. Bugün başta İslâm ülkeleri olmak üzere bütün dünya ucuz diye Çin mallarını satın alıp kullanmakta ve tüketmektedir. Filistin’e zulmünden dolayı zaman zaman Siyonistlerin mallarına karşı boykot yapılıyor, bunu daha fazlasıyla niçin Çin’e yapmayalım. Biraz fedakârlığa katlanıp daha pahalı da olsa başka malları alıp, Çin mallarını hiç olmazsa İslâm ülkeleri olarak karar alıp bir süre boykot etsek; evet başka çığlıklar değil, işte bu Çin’in kulağına girer.

Dün okudum, Çin bir kanun çıkarıp ülkesindeki bütün dinleri Çin komünizmi ile uyumlu hale getirecekmiş. Eğer tedbir alınmazsa kim bilir daha neler yapacaktır!

Çin’e karşı askeri gücü yetersiz olan İslâm ülkelerinin, Çin mallarını boykot edecek iradeleri de mi iflas etti!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *