Cumhurbaşkanlığına yeni danışman

Cumhurbaşkanlığına yeni danışman

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Ahmet Minder ve Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Danışmanlıklarına ise Mariam Kavakçı ve Serkan Taranoğlu atandı.

Atamalar arasında en çok dikkat çeken isim ise, sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar nedeniyle bir anda gündem olan, Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile Cumhurbaşkanı danışmanları arasına katılan Mariam Kavakçı, konuşma dili patoloğu ve iş kadını olarak biliniyor. Mariam Kavakçı eğitimini, 2017 yılında ikinci yüksek lisansını yaptığı Amerikan Texas üniversitesinde tamamlamış.

1999 yılında başörtüsü ile Meclis’e giren ilk milletvekili olarak o dönem büyük tepki ile karşılaşan ve Başbakan Bülent Ecevit tarafından, kendisi için ‘Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz’ şeklinde konuşma yapılan Merve Kavakçı’nın kızı olan Mariam Kavakçı, özel hayatından paylaştığı fotoğraflarla sosyal medyayı etkin kullanıyor.

hasan-basri.jpg

Ancak, danışman olarak atanmasının ardından, geçmişte paylaştığı fotoğraflar tepkilere neden olmaya başladı. Bunun üzerine Mariam Kavakçı, sosyal medya hesabını kapattı.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *