Erbaş, Fransa’da cami cemaatine konuştu: ‘Örnek olalım’

Erbaş, Fransa’da cami cemaatine konuştu: ‘Örnek olalım’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa’nın Paris kentinde bulunan Selimiye Camii’nde yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza, gençlerimize ibadetlerimizle, dürüstlüğümüzle, haramlardan titizlikle uzak duruşumuzla örnek olalım” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Paris’te bulunan Selimiye Camii’nde gurbetçilerle bir araya geldi. İkindi namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap eden Başkan Erbaş, “Ömrümüzü iyi değerlendirelim. İbadetlerimizi ihmal etmeyelim. Bizi koruyacak olan ibadetlerimizdir, namazımızdır, haccımızdır, zekatımızdır” dedi.

Başkan Erbaş, çocukların ve gençlerin eğitimlerinde büyüklerin örnekliğinin önemine işaret ederek şöyle konuştu: “Onlara anlattıklarımızdan daha çok, yaşadıklarımız esas ders olur. Biz yaşantımızla çocuklarımız için rol model olalım. Hz. Peygamber, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir komşu, iyi bir arkadaş gibi her açıdan bize nasıl örnek oldu ise bizler de, onun yolunda giden ümmeti olarak çocuklarımıza, gençlerimize ibadetlerimizle, dürüstlüğümüzle, haramlardan titizlikle uzak duruşumuzla örnek olalım.”

Başkan Erbaş, çocuklara küçük yaştan itibaren din eğitiminin verilmesi gerektiğini kaydetti. Çocuklara, gençlere eğitim verirken Hz. Peygamberin tavsiyesini dikkate alarak hareket edilmesinin altını çizen Başkan Erbaş, “Sevdireceğiz, kolaylaştıracağız. Bu metotla, sıcak hitaplarla, yaklaşımlarla çocuklarımıza sahip çıkalım. Böyle yaparsak yarınımızı emin ellere teslim ederiz” ifadelerini kullandı.

DİTİB ziyareti

Fransa Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) 14. (Olağanüstü) Genel Kurulu’na da katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diledi. Erbaş, buradaki konuşmasında, “Bizim gençlerimize bırakacağımız en büyük değerimiz, Kur’an-ı Kerim ve Hz Peygamberin sünnetidir. DİTİB’in kuruluş amaçlarının başında da bunlar gelir” dedi.

Vakıfların, derneklerin hizmetin vasıtaları olduğunu savunan Başkan Erbaş, DİTİB’in sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa hizmet etmeninin gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Birlik beraberlik ruhu

Başkan Erbaş, DİTİB’in kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ederek, “DİTİB çok büyük faydalara, bereketlere vesile oldu, olmaya da devam edecek inşallah. Bu anlayış, birlik, beraberlik ruhunu geliştirmeye vesile oluyor” ifadelerini kullandı.

Strazburg’da vatandaşlarla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Strazburg’da Yunus Emre Okulu konferans salonunda gerçekleşen programda konuştu. Strazburg’da yaşayan vatandaşlara hitap eden Erbaş, “Sizler, kendinizin ve ailenizin rızkını kazanmak amacıyla değişik zamanlarda buralara geldiniz. Allah Teâla’nın yardımıyla nice zorlukları aştınız. Kendinize bir dünya kurdunuz. Bu zor süreçlerde gayretinizden ve helal rızık hassasiyetinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Erbaş, Avrupa’da yapılan mescit ve camilerin Müslümanların sosyal hayatındaki fonksiyonuna işaret ederek, “Açılan bu mescitlerde cumalarda, kandillerde, bayramlarda, namaz vakitlerinde toplanıp soluklanma imkânı buldunuz. Camiler bizim her şeyimiz oldu. Evimizden çıktığımızda gittiğimiz ilk yer oldu. Çocuklarınız, camideki hafta içi ve hafta sonu kurslarını hayatlarının bir parçası haline getirdiler. Hanımlar, hoca hanımlar tarafından yapılan sohbetler sayesinde cami vesilesiyle sahih dini bilgiye ulaşıyor” diye konuştu.

Başkan Erbaş, daha sonra DİTİB Strazburg 10. Olağan Genel Kurulu’na geçti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *