İngiltere’den gelen ‘Esad’ açıklaması

İngiltere’den gelen ‘Esad’ açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, “İngiltere’nin uzun süreli pozisyonu Suriye’de rejim (Esad yönetimi) ile barışın sürdürülemeyeceği yönündeydi. Ancak ne yazık ki, bir süre daha etrafta olacağını düşünüyoruz” dedi.

Arap ülkelerinin 2011’den beri çatışmaların devam ettiği Suriye’de hükümet karşıtı duruşlarında değişim gözlenirken, başından beri Şam’a karşı olan İngiltere’den de kabullenme olarak yorumlanabilecek bir açıklama geldi.

Sputnik’in aktardığına göre, İngiliz Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Rusya’nın yardımıyla topraklarının büyük bir kısmının kontrolünü yeniden ele geçiren Suriye hükümetine ilişkin olarak, İngiliz Sky News televizyonuna şunları söyledi: “İngiltere olarak eskiden beri olan resmi görüşümüz, o rejimle (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümetiyle) Suriye’de barışın kalıcı olmayacağı yönünde. Fakat maalesef onun (Esad) bir süre daha buralarda (görevinde) olacağını düşünüyoruz.”

​​Suriye’de uzun süre hükümet karşıtı gruplara destek veren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), geçen hafta Şam’daki büyükelçiliğini 7 yıl sonra yeniden açmıştı. BAE’yi Bahreyn izlemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *