Irak Başbakanlık ofisi: ‘Ziyaretten haberdar edildik’

Irak Başbakanlık ofisi: ‘Ziyaretten haberdar edildik’

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Başkan Trump’ın Bağdat’a gelmesinin beklendiği ancak yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle görüşmenin telefonla yapıldığı bildirildi. Trump, hiçbir Iraklı yetkili ile görüşmeden Irak’tan ayrıldı.

Irak’a sürpriz bir şekilde Noel ziyareti gerçekleştiren ABD Başkanı Trump’ın başkent Bağdat’a uğramadan direkt Amerikan üssüne geçtiği ortaya çıktı. Gelen haberlerde, Irak Başbakanı ile bir görüşme yapılmadığı da ifade edilmişti.

Irak: Haberdar edildik

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülke hükümetinin “ABD Başkanı Trump’ın Irak’ı ziyaret ederek yeni hükümeti tebrik edeceği ve ardından ABD askerlerini ziyaret edeceği planının” olduğundan haberdar edildiği belirtilerek, “Trump’ın Bağdat’ta resmi törenle karşılanması ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşmenin düzenlenmesiyle ilgili yaşanan görüş ayrılığı bu görüşmenin telefonla gerçekleşmesine neden oldu.” ifadesi kullanıldı.

Telefon görüşmesi

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin ülkesini sürpriz şekilde ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Trump ve Abdulmehdi’nin telefon görüşmesinde, Trump’ın Suriye’den çekilme kararı sonrası bölgedeki gelişmeler, DEAŞ’la mücadelede iş birliğiyle bölge ülkeleri ve halkları için güvenlik ve istikrarın sağlanmasını ele aldığı öne sürüldü.

Irak Başbakanı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildirdi

Abdulmehdi’nin Trump’ın Irak’a ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdiği belirtilen açıklamada, Bağdat’a davet ettiği Trump’ın da Abdulmehdi’ye ABD’yi ziyaret etmesi için davet yaptığı kaydedildi.

Trump hiçbir Iraklı yetkili ile görüşmedi

ABD Başkanı Trump, Irak’a gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette ülkenin batısındaki ABD askerleri dışında hiçbir Iraklı yetkiliyle görüşmedi.

Associated Press’in (AP) haberine göre Trump, 3 buçuk saat süren ziyaretin ardından Irak’tan ayrıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *