LeBron James, ‘Yahudi parası’ sözleri için özür diledi

LeBron James, ‘Yahudi parası’ sözleri için özür diledi

Amerikan Basketbol Liginin büyük yıldızlarından LeBron James, içinde “Yahudi parası” ifadesi geçen şarkı sözlerini Instagram’da paylaşmasından sonra gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Basketbol yıldızı LeBron James, Cumartesi günü 45,8 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabında ABD’li rap şarkıcısı 21 Savage’in şarkısının “Yahudi parası alıyoruz, her şey koşer (Yahudi din kurallarına göre hazırlanmış yiyecek ve içecek)” sözlerini paylaşmıştı.

Tepkiler üzerine

BBC Türçe’nin aktardığına göre, ESPN’e yaptığı açıklamada James “Birilerini kırdıysam özür dilerim. Şarkı sözlerini paylaşma nedenim bu değildi. Her zaman şarkı sözleri paylaşıyorum. Araba kullanırken güzel müzik dinliyorum ve paylaşımım da bunun bir yan ürünüydü. Sözlerin iltifat olduğunu düşünmüştüm ve açık ki birçok insanın gözünde bu böyle değilmiş” dedi.

Gazeteci Rovell: Bu hakarettir!

Paylaşıma tepki gösterenlerden biri de ABD’li gazeteci Darren Rovell oldu. Rovell sözlerin Yahudiler’e hakaret içerdiğini iddia etti.

Rovell “Bu sözler iltifat gibi görülebilir, ABD nüfusu içindeki oranlarına kıyasla Yahudilerin ülkenin en zenginleri arasında önemli bir yeri var. Ama ‘Yahudi parası’ aslında tarih boyunca Yahudilere nefret güdülmesine neden olmuş, aşağılayıcı bir ifade. Nazilerin Yahudi nefretini de beslemiş ve Yahudilerin para için her şeyi yapabileceği klişesinin yerleşmesine hizmet etmiştir” dedi.

Ancak Rovell LeBron’u özründen ötürü kutladı. Birçok hayranı da James’e destek veren mesajlar attı. LeBron James Temmuz ayında, Los Angeles Lakers takımıyla 4 yıllığına 154 milyon dolarlık kontrat imzalamıştı.

Lebron James 2016 yılında yaptığı bir açıklama ile Muhammed Ali’ye yaptığı övgüler ile dikkat çekmişti. Muhammed Ali için efsane birisiydi ifadesini kullanan James, Katolik bir ailede yetişen James hayırseverliği ile tanınan biri.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *