Oktay: ‘Amerika eskisi gibi güvenilir ortak olmalı’

Oktay: ‘Amerika eskisi gibi güvenilir ortak olmalı’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye olarak Amerika’dan beklentinin her alanda müttefiklik ruhuna uygun şekilde hareket etmesi olduğunu söyledi.

TBMM (AA) – TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerindeki görüşmelerde yürütme adına konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmasında birçok konuya değinen Fuat Oktay, ABD ile ilişkilere de değinerek, Amerika’nın eskisi gibi güvenilir bir ortak olmak istediklerini belirtti.

Oktay, şöyle konuştu:

“Son dönemde bu ülkeyle bilhassa PYD ve FETÖ terör örgütleri konusunda giderek derinleşen farklı yaklaşımlara sahip olduğumuzu görüyoruz. Amerika’nın yaptırımları çerçevesinde yaşadığımız sorunlar, ilişkilerimizin bir başka sorunlu yönünü oluşturuyor.

Türkiye olarak, Amerika’dan beklentimiz, her alanda müttefiklik ruhuna uygun şekilde hareket etmesidir. Karşımızda ülkemizin terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelesine saygı duyan ve destek veren bir Amerika görmek istiyoruz.

Filistin ve Kudüs konusunda, İsrail’in hukuksuz ve ahlak dışı uygulamalarına destek olan değil, buna karşı çıkan bir Amerika, hiç şüphesiz bölgemizdeki sorunların çözümüne daha çok katkı sağlayacaktır. Bunlar sağlandığı takdirde, Amerika eskisi gibi güvenilir bir ortak olmayı sürdürebilir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *