Duterte, kendisini eleştiren Kilise’yi ağır eleştirdi

Duterte, kendisini eleştiren Kilise’yi ağır eleştirdi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ülkesindeki Katolik psikoposların “işe yaramaz aptallar” olduğunu “dünyadaki en iki yüzlü kurum olduğunu” söyledi ve “öldürülmeliler” dedi.

Duterte bir süredir binlerce yargısız infaza neden olan uyuşturucu ile sert mücadele yöntemleri nedeniyle kilise tarafından eleştiriliyor.

Çarşamba günü başkanlık sarayında yerel hükümet yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu sizin psikoposlar var ya, hepsini öldürün gitsin. Hepsi işe yaramaz aptallar. Tek bildikleri eleştirmek.” ifadelerini kullandı. Duterte ayrıca Katolik Kilisesi içinde “dünyadaki en iki yüzlü kurum” nitelendirmesi yaparak kendi tanrısının Katoliklerinkinden farklı bir tanrı olduğunu belirtti.

Ateist olduğuna inanılan Duterte’nin daha önceki bir konuşmasında da “Hiçbir zaman tanrıya inanmıyorum demedim. Sizin tanrınız aptal benimki daha akıllı mantıklı bir tanrı dedim. Psikoposlara aynen bunu söyledim. Ateist falan değilim” şeklinde açıklamalar yapmıştı.

100 milyon nüfuslu Filipinler toplumunun yüzde 90’ı Katolik Hristiyanlardan oluşuyor. Duterte bunun gibi benzeri bir çok ham ve keskin söylemleri ile biliniyor.

Euronews

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *