Kadın oyuncunun tesettüre girmesi sosyal medyada tartışma çıkardı!

Kadın oyuncunun tesettüre girmesi sosyal medyada tartışma çıkardı!

Uzun zamandır namaz kıldığını ve iman etmiş biri olarak kapanmanın farz olduğunu belirten tanınmış kadın oyunculardan Gamze Özçelik, tesettürlü olarak görünmesi üzerine sosyal medyada tartışma başladı.

Kurucusu olduğu dernekle hayır işleri yapmaya çalışan oyuncu Gamze Özçelik, daha önce Günaydın gazetesine verdiği bir röportajda kapanma isteğini dile getirmiş ve “Uzun süredir namaz kılıyorum. İman etmiş biri olarak kapanmak farz, Allah’ın emri. Kapanmam gerektiğini biliyorum, bunu inşallah başarabilirim.” demişti.

Oyuncu Gamze Özçelik, önceki akşam Hempa Çocuk Derneği’nin düzenlediği ödül törenine ilk kez tesettürle katıldı.

Yine Günaydın’da yer alan habere göre, törende Öncü Sivil Toplum Kuruluşu ödülünü, kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği (UMHD) adına alan Özçelik’in tesettürlü görüntüsü sosyal medyada yankı uyandırdı.

Linç edenler kadar destek çıkanlar da var

Özçelik’in tesettüre girmesi, sosyal medyadaki linç çetesini ayağa kaldırdı! Bir avuçluk infaz çetesi, Özçelik’i samimi olmamakla suçlayıp hakaret dolu yorumlar yaptı.

Ancak, kararına saygı duyulması gerektiğini savunan pek çok kişi ise Özçelik’e destek mesajları yağdırdı. Sosyal medya kullanıcıları, “Gamze Özçelik tesettüre girebilir, ne isterse onu yapar, kendi bedeni, kendi kararı. Kadınların giydikleriyle, insanların inançlarıyla uğraşmayı ne zaman bırakacağız acaba?’, ‘Herkes kendi seçimlerinden ötürü topa tutuluyor. Her gün başını kapatan bir sürü hanım var. Bu kadar kırıcı olmayın. Saygı duymayı artık öğrenin’ diye tweetler attı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *