İngiltere Genelkurmay Başkanı: Rusya Deaş’tan daha tehlikeli

İngiltere Genelkurmay Başkanı: Rusya Deaş’tan daha tehlikeli

İngiltere Genelkurmay Başkanı Mark Carleton-Smith bugün yaptığı açıklamada, Rusya’nın ülkesinin ulusal güvenliği için Deaş ve El Kaide’den daha büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. 

​Şarku’l Avsat’ın haberine göre, İngiliz Genelkurmay Başkanı Carleton-Smith, Moskova’nın kendi ulusal çıkarlarına ulaşmak için askeri gücünü kullanmak istediğini belirterek ‘Batı’nın zayıflığından yararlandığını’ belirtti. Telegraph gazetesine demeç veren Carleton-Smith, “Günümüzde Rusya, hiç tartışmasız, ulusal güvenliğimiz için El Kaide ve Deaş gibi radikal tehditlerden çok daha büyük bir tehdit oluşturuyor. Rusya, siber ortam, uzay ve denizaltı silahları gibi geleneksel olmayan bazı alanlar başta olmak üzere Batı’nın kırılganlıklarını keşfetme ve kullanmaya dönük sistematik bir çaba sarf ediyor” dedi.

Haziran ayında Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Carleton-Smith ilk röportajını, Nato’nun bir parçası olan Estonya‘ya yaptığı ziyaretinin ardından verdi.

Öte yandan Carleton Smith, Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa ordusu fikrini eleştirerek, “Avrupa güvenliğinin ana noktası olan ittifakın, askeri etkisini zayıflatacak hiçbir girişimi desteklemiyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *